Publisert


Spania er kanskje ikke landet en først tenker på når det kommer til dramatiske landskap som kan ta både pusten og livet fra deg, men den lille byen Ronda i Sør-Spania har bygninger som ligger så tett til kanten på El Tajo-juvet at hvis hele byen blir liggende med influensa vil den kollektive ristingen fra all hosten sannsynligvis sende alle utenfor stupet. Kanskje.

Nøyaktig hvor høyt snakker vi? 130 meter høyt. Det er nok til å gi meg skjelvinger her jeg sitter femti centimeter over bakken.
Bildene over kommer fra Bonifacio på Korsika, et citadell på toppen av en kalksteinsklippe som ser skjørere ut enn en anorektisk Paris Hilton på tur i vestlandsvinden.

Middelhavet har sakte, men sikkert spist opp underlaget som bygningene hviler på, og vi er villig til å vedde på at innbyggerne i Bonifacio ikke tipper Lotto, men derimot setter penger på hvilket hus som kommer til å rase i havet først. Den enes død og så videre.
Har vi sett det meste fra Spania? Nope, her er enda et fullstendig hinsides byggeprosjekt fra den lille byen Castellfollit de la Roca.

Byen er plassert tett inntil en massiv fjellvegg, som ser mer loddrett ut enn 3. Loddrett i lørdagens Dagbladet-kryssord.

Mister en noe ut vindet på baksiden av huset her, er det borte for alltid. Skal tro hvor mange som for eksempel har mistet kona si etter en real krangel en sein og fuktig lørdagskveld?
Enda et fantastisk bilde fra Castellfollit de la Roca.
Eh, mer fra Spania? Det kan du vedde en fallskjerm på.

Denne gang befinner vi oss i Cuenca, hvor det en gang i tiden befant seg en drøss såkalte "hengehus" som strekker seg godt utover fjellskrenten. I dag er det bare noen få hus igjen, som kan bety at det om noen år, når fjellet ikke gidder mer, ikke vil finnes hus igjen overhodet.

Enda flere utrolige saker her!

Kilde: Deputy DogMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer