Å bytte startside i Explorer 5

Det tar bare ti sekunder å bytte startside. Dermed kommer den siden du selv har valgt opp hver gang du starter nettleseren din, fremfor den internettleverandøren har valgt for deg.

Å bytte startside i Explorer 5
Publisert

1) Først må du få frem den menylinjen du behøver. Om du har stilt inn Internet Explorer 5 slik at den åpner i hele nettleservinduet, får du bare en stripe ikoner helt i toppen av siden. Om du ikke ser ordet "Tools"/"Verktøy", som inneholder valg du behøver, høyreklikker du på toppstripen. En liten meny kommer frem. Velg "Menu bar"/"Menylinje".

2) Så klikker du på "Tools"/"Verktøy". Det kommer da opp en liten menyliste.

3) Så klikker du på "Internet Options.."/ "Alternativer for internett.." . Dette valget bringer deg til en lang rekke innstillinger du kan gjøre på nettleseren din. Du får opp et skjema som ser ut som en bunke arkivkort som er lagt oppå hverandre. En flik stikker opp på toppen av hvert kort.

4) Så trykker du på ordet "General"/"Generelt". Du får nå se en side i skjemaet som er delt i tre horisontale rektangler. Det øverste rektanglet bærer tittelen "Home page"/"Startside". Du er fremme.

5) Så skriver du inn adressen til din nye startside. Du kan naturligvis velge hvilken som helst adresse på internett, men husk å få med http:// i begynnelsen av adressen. Om du ønsker å bruke hovedsiden til DinSide som startside, så kopiér denne adressen inn i innfyllingsruten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.