Derfor dropper jeg mobilbetaling i 2016

KOMMENTAR: I valget mellom en rekke mobilbetalingstjenester, er bankkort fortsatt det enkleste betalingsmiddelet.

MANGE AKTØRER INNEN MOBILBETALING: Det fins en rekke tjenester for mobilbetaling - som ikke snakker sammen, og som kan brukes på forskjellige steder. Her ligger mye av problemet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MANGE AKTØRER INNEN MOBILBETALING: Det fins en rekke tjenester for mobilbetaling - som ikke snakker sammen, og som kan brukes på forskjellige steder. Her ligger mye av problemet. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utvikling er stort sett positivt, men enkelte ganger går utviklingen litt i rykk og napp. Det er ikke alltid det nye oppleves som et fremskritt - i det minste ikke med en gang. Noen ganger tar utviklingen kanskje ett skritt tilbake, før den tar to skritt frem.

Det er nettopp slik utviklingen av mobilbetaling har utartet seg så langt. Mobilbetaling oppleves ikke som noe som gjør livet enklere, heller tvert imot.

Noen av aktørene har måttet ta ett kraftig steg tilbake - dette gjelder eksempelvis samarbeidsprosjektet ValYou, som Telenor og DNB la på is i desember i fjor.

I dag fins det flere forskjellige løsninger for å betale med mobilen, som nettopp er ett av hovedproblemene:

Ønsker man derimot å betale med mobilen i nettbutikken til G-sport, eller i kassa på Bunnpris, er det Mcash som gjelder. Og i kassa på Rema 1000 må du bruke betalingsappen MobilePay. Og skal du sende penger til en venn ved hjelp av en betalingsapp, nytter det ikke om du har eksempelvis Vipps, hvis ikke mottakeren har samme appen.

I høst gjennomførte Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) en spørreundersøkelse om betaling med mobiltelefonen. Denne undersøkelsen bekrefter at bruk av mobilen i stedet for bankkort i fysiske butikker, er minimal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer