Det startet 15. april 1998

For ti år siden ble DinSide lansert som en gratis nettside i forbrukernes tjeneste. Det er evigheter i et internettperspektiv.

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg husker, da vi skulle demonstrere for våre eiere, 15. april 1998, hadde de en annen nettleser enn oss. Ingenting fungerte. Så jeg stod med en flippover og tegnet og forklarte hvordan det hele ville sett ut om de hadde hatt en annen nettleser.

Hva synes du om DinSide? Hva kan bli bedre? Skriv din hilsen eller kommentar nederst i saken

Dette forteller gründer, mangeårig ansvarlig redaktør og administrerende direktør Bernhard Steen, om lanseringen av DinSide.no for ti år siden.

Her er en dose DinSide-retro

Taket er sprengt

Nettsidene du nå besøker ble første gang tilgjengelig for leserne 15. april 1998. DinSide fikk mye omtale i starten, men vekstkurven var neppe egnet til å imponere i dagens nettverden. Den første sommeren jublet redaksjonen over helgetall på to hundre visninger.

- Vi trodde at – dersom vi nådde 250.000 brukere I MÅNEDEN – hadde vi nådd taket. Dette var beregnet med utgangspunkt i at de største nisjebladene, som tross alt stod i ALLE Narvesen-kiosker, var under dette, forteller Steen.

I dag har DinSide cirka 500.000 brukere innom hver eneste uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer