Du husker det ikke før du får se det ...

Publisert
Sist oppdatert

Neste side: Kalkulatorrevolusjonen

DinSide anno før i tiden

Redaksjonen hadde i 1998 teorier om at dersom hver husholdning beveget seg innom strømkalkulatoren to ganger i året, så ville vi allerede være Norges største nettsted. Lett match skulle man tro.

Fullt så greit viste det seg selvsagt ikke å være. Behovet for daglige oppdateringer og journalistiske vurderinger rundt områdene som verktøyene dekket, viste seg å være helt nødvendig, og dessuten relativt populært. DinSide.no gikk derfor gjennom sin aller første designomlegging allerede etter den første uken på nett.

Fra oktober 2000: Vi har dessverre ikke funnet bilder av de første DinSide-forsidene. Men i oktober 2000 kunne DinSide for eksempel se slik ut.

DinSides forside i år 2000.
DinSides forside i år 2000. Vis mer


Neste side: Bare MÅ ha det?

DinSide anno 1998

De første satsningsområdene var personlig økonomi, data og bil. Områder som var viktige for lommeboka, og som betød mye for de som brukte Internett i 1998.

Hovedfokus i starten lå på verktøy av diverse slag. Skilsmissekalkulatoren fortalte deg hvor dyrt det var å skille lag, barnekalkulatoren fortalte deg hvor mye det koster å få barn. Av mer varig og almennyttig verdi var nok kalkulatorene som fortalte deg hvor du fikk billigst strøm, hvor du fikk billigst mobilabonnement og så videre. Disse finnes fortsatt, om enn i nyere versjoner.

Her finner du strømkalkulatoren

Her finner du mobilkalkulatoren

Dagens mest populære verktøy er disse:

Hva er bilen din verdt?

Hva er boligen din verdt?

Surfometeret

Skattesøk

Finn din BMI

Fra april 1998: Ah! Med DinSides grensesprengende barnekalkulator trengte de nysgjerrige ikke å lure lengre. Så mye kostet et barn ... Kalkulatoren er ikke operativ lengre.

Barnekalkulatoren og dens finesser. Den finnes fortsatt her, men er ikke oppdatert.
Barnekalkulatoren og dens finesser. Den finnes fortsatt her, men er ikke oppdatert. Vis mer


Neste side: En viktig bil!

Kjøpeguide og produktguide

Mye av DinSides virksomhet handler om å omtale, teste og vurdere produkter og tjenester. DinSide Data publiserer daglig tester og vurderinger av små og store produkter, og her har det skjedd svært mye på ti år.

Fra april 1998: Wow! 40 MB på et halvt kredittkort! Jaggu bra for digitale kameraer og håndholdte PCer som sårt trenger til mer lagringsplass, skrev vi i 1998.

En fantastisk nyvinning den gangen, men ikke noe vi skryter av i dag. En MemoryStick micro som du i dag kan kjøpe for 400 kroner har plass til 200 ganger mer, og er litt større enn en tommelfingernegl.

Les mer: 40 MB på halvparten av et kredittkort

Mer mimring fra Data-arkivene her.

Neste side: Økonomi for alle

På fire hjul

Et annet stort og viktig produktområde for testvirksomheten i DinSide er bil. DinSide Motor har siden starten gjennomført grundige tester og vurderinger av omkring 1.000 biler. Viktig informasjon for den som kjøper nytt, men testarkivet er også en uvurderlig kilde til informasjon for kjøpere av bruktbiler.

Fra september 1998: Toyota Yaris er en viktig bil, skriver DinSide om det som da var en nykommer fra Japan. Videre mener skribenten at "Yaris ser mer ut som en bil enn som en fiskepudding". - Bra for Toyota, og bilen har, som vi spådde den gang, blitt en storselger.

Les mer: Tre meter Toyota

Neste side: Hva er det som skjer Under En Stein I Skogen?

Gult for økonomi

Redesign av nettsider hører med. Her er en utgave anno 2001 hvor DinSide har lekt seg en smule og latt Økonomiredaksjonen fremstå i frisk gulfarge.

DinSide Økonomi, 2001.
DinSide Økonomi, 2001. Vis mer


Neste side: Internett uten tellerskritt!!!

Steinen

Du husker det ikke før du får se det ...


Et besynderlig påfunn som nok ikke ga penger i kassen, dukket en dag opp i et hjørne av DinSide: Under En Stein I Skogen av Tron Øgrim, var en enpersons understrøm uten kontakt med den øvrige redaksjonen.

Her finner du første kapittel, og søker du på Tron Øgrim og Steinen i DinSides arkiver, vil du hist om her finne flere ukonvensjonelle utfall og innfall fra nå avdøde Øgrim.

Neste side: Boligpriser til å dø for ...

Spare, tjene og bruke

Økonomiredaksjonen med alle dens praktiske, morsomme og nyttige verktøy, sprengte i sin tid grenser for hva nettet kunne brukes til. I dag kan alle fortsatt bruke verktøyene gratis, til å gjøre lommeboka litt fetere, og følge rådene for hva som er lurt og ikke lurt å gjøre i forhold til privatøkonomien.

Fra april 1998: Den som husker nettet i 1998, husker også den klakkende lyden av et modem som koblet seg opp, og ga deg en hakkete, treg men o så vidunderlig tilgang til webben. Derfor jublet vi selvsagt over nyheten om at Janco og Telenor skulle investere millioner av kroner for å gi tilgang til Internett via tv-kabelen.

Les mer: Aldri mer tellerskritt!!!

Merk spesielt kommentaren fra TV1000s salgssjef: - Vi tror ikke digital-tv vil lønne seg.

Neste side: Harry - her?

Tak over hodet

Hus må vi ha, og de fleste nordmenn eier egen bolig. Boligmarkedet er en så viktig del av nordmenns personlige økonomi, at DinSide har valgt å opprette en egen boligseksjon som samler alt boligstoffet som produseres i redaksjonen. Her kan du blant annet finne ut hva boligen din er verdt, hvor mye du kan låne og hva hytta egentlig koster deg.

Fra juni 1999: Millionboliger var noe flott en gang. Det er ikke så mange boligmarkedene i Norge der syv sifre er noe å skryte av nå. Men i 1999 kan DinSide fortelle om boligprisene i Oslo, samt flere andre norske byer:

 • Theresesgate, 51 kvm, prisantydning 775.000 kroner
 • Kirkeveien, 23 kvm, prisantydning 520.000 kroner
 • Les mer: Eie eller leie? Se hva boligene koster

  Neste side: Helsen din

  Ut på tur, aldri sur?

  Reiseredaksjonen drar på tur for deg, men kan ikke garantere at de ikke blir sure underveis. For ser vi noe vi ikke liker, så skal vi selvsagt fortelle om det. Her finner du også tips om hvordan spare på ferien, hvordan reise billig, hvordan reise dyrt og hva du bør se og oppleve.

  Fra mai 2000: Hva har Vegas til felles med Strømstad? Begge står på listen der DinSide Reise kårer verdens mest harry reisemål, i år 2000. Muligens har ikke verden forandret seg så mye på denne fronten?

  Les mer: Verdens (!) mest harry reisemål


  Frisk og rask

  - Endelig en redakasjon som kan skrive om sex og sjokolade!

  Høsten 2007 ble Mozon til DinSide Helse, den femte ordinære redaksjonen i DinSide. Her finner du nytt fra forskning på helse, råd om kosthold, trening, samliv og barn. Og litt om sex og sjokolade. Dessuten har du tilgang til et artikkelarkiv fra Mozon-tiden med saker tilbake til år 2000.

  Fra september 2007: Gjespere du er du en forståelsesfull person. Ja, så sier forskere ...

  Les mer: Gjespere mer forståelsesfulle

  Tilbake til innledningen

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer