En av tre nordmenn vil ikke vurdere Volkswagen i fremtiden

Det viser tall fra undersøkelsen AutoIndex 2016.

INGEN FLUKT: Selv om VW har vært i hardt vær det siste året, står de fortsatt på tronen når det kommer til solgte biler.  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE/dpa/NTB Scanpix
INGEN FLUKT: Selv om VW har vært i hardt vær det siste året, står de fortsatt på tronen når det kommer til solgte biler. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE/dpa/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I undersøkelsen deltok 12.993 norske bileiere, som blant annet har svart på spørsmål om deres forhold til VW-gruppen.

Undersøkelsen er utført på bakgrunn av en rekke skandaler som det siste året har kommet til overfalten.

Først ut var Volkswagen, som på mange måter har brutt isen for både etterforskning og ytterligere straffesaker. Tilbakekallingen som fulgte rammet nesten 150.000 biler, bare i Norge.

Usikker på hva vi snakker om? Her er typiske spørsmål og svar omkring VW-skandalen.

- Totalt mener 32,5 prosent av de spurte at saken er så alvorlig at de helt sikkert ikke vil overveie eller kjøpe et VW-produkt i fremtiden, forteller Svein Ola Hope, representant for Loyalty-group, som står bak undersøkelsen.

Har ikke påvirket salget

For selv om «bare» 67,5 prosent sier de ikke bryr seg, virker det heller ikke som at nybilkjøperne har mistet interessen for VW ennå på salgsstatistikken.

For til tross for noe som kan virke som en uendelig serie skandaler, ligger fortsatt Volkswagen på toppen av salgsstatistikken. Det gjør de også i Norge hittil i år, selv om det har vært en marginal nedgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer