Hagas beste strømsparetips

Slik kuttet olje- og energiministeren strømregningen sin.

Publisert
Sist oppdatert

Hadde olje- og energiminster Åslaug Haga vært et miljøsvin, ville det nok blitt bråk.

Det er kanskje derfor hun ser ut til å satse på et godt miljøimage. Hun har allerede skaffet seg strømbesparende varmepumpe til huset, og i går kunne Norsk Elbilforening fortelle at ministeren hadde gått til innkjøp av en elbil.

Satsing på slike miljøtiltak gagner ikke bare miljøet, men kan også være hyggelig for lommeboken. Åslaug Haga sier til DinSide at etter at hun gjorde noen enkle strømsparetiltak, har strømregningen blitt redusert betraktelig.

Vi ba Haga liste opp hennes tre beste strømsparetips. Her er dem, rett fra ministeren selv, til DinSides lesere.

1. Sjekk vinduene- En bør definitivt sjekke vinduene i huset, og sørge for at de er gode nok, sier Haga.

Torsdag skrev DinSide at Enova nå vil merke vinduer som har lavt varmetap og høy kvalitet. Det skal gjøre det lettere for forbrukere å finne ut hvilke vinduer en bør kjøpe til huset sitt, om man vil spare miljøet - og kutte strømregningen. Vinduene som Enova i første omgang anbefaler, har tre lag, og koster rundt 10 prosent mer enn vanlige vinduer. Men med tanke på strømmen du sparer, vil det nok være en god investering på sikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer