Nytt fra DinSide

Vi hadde for tunge sider og du fant ikke noe når du søkte. Alt er meget bedre nu.

Nytt fra DinSide
Publisert

Bokstavelig talt alle funksjoner, både de brukerne ser og de systemene redaksjonen bruker, er utviklet helt fra grunnen av bare for DinSide. Det er så sin sak at man ikke kan dra i butikken og kjøpe Java-kalkulatorer, men systemet som genererer sider ved å hente poster i databasene er også laget spesielt for oss. Det samme er redaksjonssystemet som lar oss legge inn nye artikler og oppdatere sidene.

Det ble derfor hektisk foran lanseringen vår 15. april. Ikke alt var i orden, og det har vært nødvendig å forbedre, og til dels lage nye, løsninger på en rekke områder. I disse dager har en del ting falt på plass:

Vi har fått lettere sider

Vi har faktisk ikke mottatt en eneste klage på at det har gått tregt å laste ned hovedsidene på DinSide. Men våre egne målinger har vist at det har gått saktere å få opp førstesiden hos oss enn både hos Nettavisen og SOL. Og det enda de to nevnte nettstedene har mer omfattende førstesider i kilobytes enn det vi har.

Årsaken til den trege nedlastingen viste seg å ligge i at det ble brukt mange nivåer med usynlige tabeller (rutenett) for å holde tekst, bilder og grafikk på plass. Tabeller må til, men det hadde tatt overhånd hos oss og særlig Netscape Navigator tygde lenge på tabellene før den viste siden til brukeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer