Redaksjonelle retningslinjer for Dinside

Dinside er en uavhengig redaksjon i Dagbladet AS, en del av Aller Media-konsernet. Vi har som mål å levere relevant og nyttig forbrukerstoff presentert på en balansert og lesverdig måte.

Alle redaksjoner i Aller Media arbeider i henhold til Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakaten.

REISER

Dinside.no har som utgangspunkt at redaksjonelle reiser skal dekkes av redaksjonen. Det gjøres likevel unntak der flybilletter/hotellovernatting dekkes av andre, hovedsakelig ved store produktlanseringer i utlandet.

Dette sier vi med jevne mellomrom ja til, men kun etter en redaksjonell vurdering. Turen må da gi oss tilgang til unik informasjon som enten ikke ville blitt tilgjengelig for leserne før på et vesentlig senere tidspunkt, eller ikke i det hele tatt. Testene og artiklene fra slike turer vil forøvrig gjennomgå den samme redaksjonelle vurdering og kontroll som våre øvrige tester/reportasjer.

ANNONSER

Salgsavdelingen i Aller Media er ansvarlig for annonsesalget på Dinside. Ingen av journalistene i Dinside.no er involvert i denne virksomheten, på samme måte som salgsavdelingen eller annonsørene heller ikke har noen innflytelse på det redaksjonelle innholdet.

Salgsavdelingen varsles ikke om fremtidige publiseringer av bestemte saker, på samme måte som salgsavdelingen eller salgsavdelingens kunder heller ikke kan bestille bestemte artikler, produktomtaler eller liknende.

Dukker det opp annonser fra produsenten av et produkt samme dag eller uke som dette produktet omtales, er dette enten tilfeldig, eller så har annonsøren kjøpt annonsering som utløses ved bestemte stikkord. Disse stikkordene er begrenset til generelle begreper (”mobiltelefon”, ”suv” eller liknende), det er ikke mulig å kjøpe stikkord på merkevarer eller produsentnavn.

Produktplassering forekommer ikke på Dinside.no.

Annonser skal tydelig merkes som annonser. Det er vår klare intensjon at du som leser ikke skal være i tvil om hva som er redaksjonelt innhold og hva som er betalt av annonsører.

REDAKSJONELT

Dinside.no etterstreber å være så redelig som mulig i vårt journalistiske arbeid. Dette innebærer blant annet:

  • at kilder som er brukt i saken skal oppgis, enten det dreier seg om konkrete personer, pressemeldinger eller andre nettsteder
  • at vi praktiserer tilsvarsrett, der anklager mot personer, bedrifter eller organisasjoner gis anledning til å besvares. Dette skal fortrinnsvis skje i den opprinnelige artikkelen, men kan også i noen tilfeller gjøres i en oppfølgerartikkel
  • at leserne har mulighet til å korrigere, utfylle og diskutere artiklene i diskusjonsfeltet
  • at vi ikke betaler for nyhetstips
  • at vi forsøker å unngå spekulasjoner eller artikler basert på rykter
  • at lesertall, sidevisninger og andre tekniske aspekter ved Dinside.no alltid kommer fra objektive tredjepartskilder som TNS Gallup eller Google Analytics
  • at vi forsøker å korrigere feil i artikler så raskt som mulig
  • at artikler ikke skal slettes uten det foreligger særlig gode grunner

PRODUKTTESTER

Dinside.no tester en rekke forskjellige produkter, inkludert mobiltelefoner, biler, kjøkkenprodukter og PC-er.

Disse produktene låner vi i hovedsak fra butikker, produsenter, eller fra disses representanter. Produkter blir som regel sendt tilbake etter testing. Enkelte produkter beholder vi for langtidstest, spesielt produkter som kan regnes som referanseprodukter, men også disse returneres etter at låneperioden er over. Produkter brukt i test blir aldri beholdt privat av redaksjonelle medarbeidere.

Det gis ikke løfter til utlåner om at et produkt skal særbehandles.

Enkelte produkter er av såpass lav verdi at det er rimeligere å beholde/kaste dem enn å sende dem tilbake til produsenten. Disse returneres ikke. Andre blir i praksis ubrukelige for andre etter test, og returneres heller ikke. Ingen produkter beholdes av testjournalisten ut over det tidsrommet man har tilgang til produktet for langtidstest.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer