Robotstøvsugere er årets julegave i Sverige

Dette bør du tenke på om du skal kjøpe robotstøvsuger.

BEST: Av robotstøvsugerne vi har testet, har iRobot Roomba 880 fungert best. Foto: ØYVIND PAULSEN
BEST: Av robotstøvsugerne vi har testet, har iRobot Roomba 880 fungert best. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da årets julegave ble kåret av Elektronikkbransjen i Norge tidligere i november, var det kategorien «smartklokker og treningsarmbånd» som stakk av med julegavetittelen. Det er flere fordeler med et treningsarmbånd, men er du mer opptatt av å holde det rent enn å være i aktivitet, lønner det seg å ønske seg svenskenes julegave:

Robotstøvsugere er årets julegave i Sverige, skriver Aftonbladet.

Men hva skal du se etter om du ønsker å kjøpe en robotstøvsuger?

LES OGSÅ: Så ofte må du bytte støvsugerpose

Dinside anbefaler iRobot Roomba

ROBOT TIL JUL? Robotstøvsuger er årets julegave i Sverige. Foto: ØYVIND PAULSEN
ROBOT TIL JUL? Robotstøvsuger er årets julegave i Sverige. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Dinside har tidligere testet flere robotstøvsugere, og sett på både hvor godt de fungerer på forskjellige flater, hvor rent det blir og hvor lett de kjører seg fast.

Av våre testmodeller er det iRobot Roomba 880 som har gjort den beste jobben. Den har en kraftig motor som gir god effekt, ikke minst på fliser og parkett. Dessuten er den enkel å rengjøre og tømme. Også modellen Vorwerk Kobold VR200 gjør en meget god jobb, selv om både den og Mieles variant, Miele Scout RX1, kjører seg litt for ofte fast.

Også svenske Råd&Rön har testet robotstøvsugere. Den som kommer best ut i deres test, er en robotstøvsuger fra LG, med det klingende navnet LG VR6270LVMB, som får 58 av 100 mulige poeng, tett fulgt av Neato XV Signature, med 56 av 100 poeng.

Mindre jobb med vaskingen?

Er det ikke støvsuging du syns er kjedelig, men derimot vasking av gulv, har Dinside tidligere testet vaskerobotene Evo DirtDevil og iRobot Scooba 450. Av disse to var det sistnevnte som ble vår favoritt, da den vasker gulvet godt, er enkel i bruk og sjelden setter seg fast.

Drømmer du om å slippe unna med støvsuging og vasking i én jobb, kunne Philips Aqua Trio Pro vært løsningen. Dessverre leverte den ikke etter forventningene, og fikk en treer på terningen, blant annet fordi nettopp støvsugeren fungerer for dårlig, og den ikke kommer tett nok inntil kanter og hjørner.

LES OGSÅ: Svidde gryter? Prøv dette drill-trikset

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer