Slik får du amerikanske Netflix

Bruker du Firefox tar det bare 10 sekunder.

FINNES IKKE I NORGE: Den kritikerroste serien Breaking Bad er en av mange serier som dukker opp i den amerikanske utgaven av Netflix. Den finnes ikke på norske Netflix. Vi viser hvordan du får tilgang.
FINNES IKKE I NORGE: Den kritikerroste serien Breaking Bad er en av mange serier som dukker opp i den amerikanske utgaven av Netflix. Den finnes ikke på norske Netflix. Vi viser hvordan du får tilgang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av vanligste innvendingene mot Netflix etter at strømmingstjenesten ble lansert i Norge for rundt en måned siden, er at utvalget av film og tv-serier framstår som dårligere enn i tjenestens opprinnelsesland - USA.

Forklaringen på hvorfor det er slik er forsåvidt ikke så veldig komplisert, men nå gir en gratis nettleser-utvidelse til Firefox deg muligheten til å utvide Netflix-tilbudet ganske kraftig.

MERK! For de som har lest denne saken tidligere: Media Hint er ikke tilgjengelig lenger for Google Chrome. Bruk heller Firefox.

Slik gjør du

Installeringen er så enkel at selv spedbarn over fem måneder kan klare det bare ved å hamre løs på tastaturet:

  • Åpne Firefox, velg "Add ons" fra "Tools"-menyen
  • Velg søkefeltet, søk etter "Media hint"
  • Velg "Install" helt til høyre for "Media hint".

Hvis du nå går til Netflix sin amerikanske hjemmeside og logger inn med din norske bruker, vil du raskt se at for eksempel filmtilbudet du får opp ikke er helt identisk med det norske. Det er rett og slett fordi Firefox-tillegget Media Hint, som du akkurat har installert, får det til å se ut som du er en amerikansk bruker, og derfor sender deg videre til det amerikanske Netflix-utvalget.

Det betyr at det også vil være mulig å bruke andre amerikanske tjenester som er begrenset til det amerikanske markedet, inkludert Hulu (men her må du ha amerikansk-registrert kredittkort eller tilsvarende betalingsløsning hvis du vil se mer enn i gratisversjonen) og musikkstrømmingstjenesten Pandora.

Ikke optimal hastighet

Ettersom Media Hint er gratis, og ettersom utvikleren er nødt til å sende ganske store mengder datatrafikk gjennom en eller annen virtuell tunnel for å få det til å se ut som tusenvis av brukere kommer fra USA, er det grunn til å spørre seg hvordan kostnadene til denne tunnelen dekkes. Litt forsiktig paranoia har aldri skadet noen på Internett, så vi anbefaler at du deaktiverer Media Hint når du ikke bruker en amerikansk strømmingstjeneste.

Gå til "Utvidelser"-menyen, og huk bort "aktiver". Da surfer du som vanlig igjen uten å gå via Media Hint-tunnelen.

Vi har også merket oss at hastigheten mot de amerikanske Netflix-serverne ikke er like bra som de norske, hvilket også betyr at HD-materiale ikke ser ut til å ville spilles av på vår maskin.

Ønsker du enda bedre nettforbindelse finnes det andre alternativ, som for eksempel betaltjenesten unblock-us.com, hvor du for fem dollar måneden (cirka 30 kroner) får mer eller mindre samme hastighet på norske og amerikanske Netflix – og andre tjenester, for den saks skyld.

Les også: HBO kommer, også uten binding

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer