Slik fikser du tollen

Overhold reglene - ellers kan du bli tatt for smugling.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Toril Hagen som er underdirektør i Toll- og avgiftsdirektoratet må det betales norsk moms når du innfører varer for mer enn 5.000 kroner.

- Men det er opp til deg og butikken i Danmark eller Sverige å sørge for at du ikke betaler den danske eller svenske momsen, sier Hagen.

Bare moms

Den eneste avgiften som løper på et møbelkjøp, er momsen. Førstekonsulent i Toll- og avgiftsdirektoratet, Sjur Klætte, bekrefter at det ikke er tollsatser på innførsel av møbler til Norge.

To veier

Skal du kjøpe designmøbler i Sverige eller Danmark, kan du gjøre det på to måter. Enten kan du kjøre og hente møblene selv, eller du kan be butikken om å sende varene.

Ber du butikken om å sende varene, vil de kople inn et fraktbyrå. Du må dermed regne med å betale et fraktgebyr på mellom 500 og 2.000 kroner avhengig av hvor mye du skal ha sendt.

Generelt vil det ikke være noe problem å få de eksklusive butikkene til å sørge for frakten.

Kjører du varene selv, må du stoppe på rødt når du passerer grensen. Men sørger et fraktbyrå for saken, vil de normalt også ordne papirarbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer