Slik sparer du tusener

Lavere rente, billigere telefon og mindre strømregning. DinSide gir deg redskapene.

Publisert
Sist oppdatert
Du kan svitche fra tomatsuppe fra Rema til carpaccio


Har du planlagt å spise tomatsuppe og spagetti for å komme deg gjennom januar? Vel, glem det. Knip heller inn på de virkelige kjedelige utgiftene.

Velger du riktig riktige leverandører av bank-, tele- og strømleverandører, så sparer du raskt inn flere tusen kroner. Og du kan svitche fra tomatsuppe fra Rema til carpaccio på din nærmeste luksusrestaurant.

Har du et godt sparetips du vil lese med leserne? Fortell om det i debattinnlegget nedenfor.

1. Banktjenester

Selv banksjefene anbefaler folk til å være utro mot banken din. En undersøkelse gjennomført av dinSide viser at hvis du har har et såkalt basisprogram i Nordea vil tjene 1.800 kroner i året på å bytte bank til Ya Bank og forsikring.

Totalbankkalkulator

2. Billigere boliglån

Ingen vits i å gi pengene til strømselskapene i banken, når de trives mye bedre i din egen sparegris.

Foto: iStock
Ingen vits i å gi pengene til strømselskapene i banken, når de trives mye bedre i din egen sparegris.

Foto: iStock Vis mer


I oktober i år måtte enslige bruke 26 prosent av inntekten til å dekke renteutgiftene, mens tallene for unge par og etablerte par var på henholdsvis 14 og 8 prosent. Siden har boligrenten hoppet opp. Renter og avdrag utgjør en stor del av utgiftene til mange nordmenn, så her er det mye å spare for de fleste. For eksempel: Hvis du har 500.000 i boliglån i DnB, vil du se av kalkulatoren at du med dagens rentenivå kan spare 5.138 kroner per år på å låne i Statens pensjonskasse. Ingen vits i å donere penger til din gamle bank, vel?

DinSides boliglånskalkulator

3. Høyest innskuddsrente

Du vil ha mest mulig penger, og betale minst mulig. Sjekk hvilken bank du får høyest rente på sparepengerene dine - og bytt ut din gamle, gjerrige bank.

4. Strøm

Bor du i Oslo, har Hafslund som strømleverandør og bruker 20.000 kWh i løpet av ett år, vil du spare 2.771 kroner på å bytte ut Hafslund med Telinet Energi. Den nye strømregningen vil være redusert fra 10.770 til 7.999 kroner - gevinsten går rett i din lomme.

DinSides slik spare du strømkalkulator

5. Telefoni

GRATISTELEFONI

De skikkelige gjerrigknarkene laster ned Skype på pcen og ringer gratis til andre Skype-brukere i hele verden - og du kan skravle i vei i time etter time med venner og kolleger i Botswana og Belize. Med dette vidunderprogrammet er det slutt på sure telefonregninger for alltid. Kjøp deg en mikrofon på Clas Ohlson til 70 kroner og last ned Skype her.


Mange gir praktisk talt ut flere tusen kroner hvert år - fordi de bruker unødvendig dyre teleleverandører. Dersom du for eksempel ringer 20 minutter per dag til mobil- og fasttelefon, kan du spare 10.074 kroner per år på å ringe med IPLink i stedet for å bruke Telenors produkt, Miniabonnement. Er du fortsatt i tvil om at du bør sjekke abonnement og ringemønster?

Disse kalkulatorene viser deg hva som lønner seg mest for deg:

DinSides mobiltelefonkalkulator
Prisliste for mobiltelefoni

6. Bensin

Bensinekspertene mener du kan spare tusenvis av kroner på å holde jevn fart og å sjekke dekktrykk, men det er ikke til å komme bort fra at bensinprisen har stor betydning.

Her får du billigst bensin og diesel

7. Budsjett

Har du høye ambisjoner hva privatøkonomien din angår, men får det ikke helt til å gå opp, for ikke å snakke om til å komme gjennom måneden? Bruk DinSides budsjettkalkulator.

Norges beste budsjettkalkulator

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer