Slik utsetter du levering av selvangivelsen

Alle kan søke om å levere senere enn fristen 30. april.

FRIST I DAG: Hvis du ikke ønsker merarbeid i forbindelse med levering av selvangivelsen, må du levere i dag. Men du kan også søke om utsettelse. Foto: Per Ervland
FRIST I DAG: Hvis du ikke ønsker merarbeid i forbindelse med levering av selvangivelsen, må du levere i dag. Men du kan også søke om utsettelse. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen kommer siste dagen av april like brått og ubehagelig på som en glemt bryllupsdag, men i dag er altså absolutt siste frist for å levere selvangivelsen for det Skatteetaten kaller personlige lønnsmottakere.

De som har ikke endringer behøver som vanlig ikke bekymre seg for mandag 30. april, de trenger ikke gjøre noe som helst. Har du derimot endringer, må du levere selvangivelsen enten digitalt, eller ved å sende en papirkopi i posten.

Slik søker du

De som ikke får levert digitalt fordi de for eksempel har mistet PIN-kodene til MinID eller Altinn er uansett for seint ute. Hvis du har papirutskrift av selvangivelsen kan du selvfølgelig gjøre endringene her, og deretter sende den per post. Husk å dobbeltsjekke at den blir poststemplet med dagens dato.

Hvis heller ikke dette er et alternativ, eller hvis det finnes andre grunner til at du ikke får levert selvangivelsen i tide, kan du søke om utsettelse. Det er i praksis en ren formalitet, og til tross for at lignings-ABCen sier at "skattyter må ha søkt om utsettelse i rimelig tid før selvangivelsesfristens utløp", er det mulig å søke om utsettelse fram til midnatt 30. april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer