Slik var TG 2008

5000 tilbrakte påsken i Vikingskipet.

Publisert
-I år leverer BaneTele hele 2.9 Gbit nettforbindelse i Vikingskipet, og vi regner med at også i år kommer mesteparten av denne kapasiteten til å bli utnyttet (Jostein Haande, crew-medlem)

Siden oppstarten i 1992 har The Gathering raskt vokst seg til en gigantisk begivenhet i norsk og internasjonal data-sammenheng. Av de drøye 5000 deltakerne på årets TG, hadde over 100 tatt turen fra utlandet.

-Det viktigste for folk som kommer er det sosiale, da dette arrangementet gir mulighet til å møtes ansikt til ansikt, med folk man bruker mye tid sammen med på nettet ellers i året, sa Jostein Haande, crew-medlem i årets TG. Han er én av ca. 300 frivillige som i år er med døgnet rundt for å holde arrangementet i gang.

Slik var TG 2008

Se flere stemningsbilder fra årets TG

Bra kapasitet

- I år leverer BaneTele hele 2.9 Gbit nettforbindelse i Vikingskipet, og vi regner med at også i år kommer mesteparten av denne kapasiteten til å bli utnyttet. Når det gjelder ulovlig nedlasting, så har vi ikke noe pålegg fra myndighetene om å aktivt overvåke dette, men vi slår hardt ned på tilfeller hvor det foreligger konkret mistanke, fortalte Jostein.

Ved siden av konkurranser og det sosiale, ble det i år også arrangert flere show på scenen og faglige konferanser enn noen gang, og interessen var høy.

The Gathering regnes ikke som kultur

KANDU (Kreativ Aktiv Norsk DataUngdom), som står bak arrangementet av TG, mener dette er Norges og et av verdens største treff for datakultur. Derfor stiller de seg uforstående til at myndighetene nå planlegger å momspålegge billettene, og at de dermed ikke godtar TG som et kulturarrangement.

I den anledning så har de startet en underskriftskampanje, som videre ble fulgt opp opp på langfredag med en protestmarsj fra Vikingskipet og til Hamar sentrum, hvor det var taler fra aksjonsledere og nasjonale politikere om dette temaet.

Daniel Owren (20) og Julie Røsok (18) har deltatt på The Gathering flere ganger tidligere.
Daniel Owren (20) og Julie Røsok (18) har deltatt på The Gathering flere ganger tidligere. Vis mer

Kreative ungdommer fra hele landet

På bakerste rad ved bortre sving satt Daniel Owren (20) og Julie Røsok (18), begge fra Sarpsborg, og ventet i spenning på åpningshowet. De har vært her flere ganger tidligere, og Julie kom i fjor på andreplass i GFX Compo'n.

Hun var allerede godt i gang med årets bidrag, og satset på førsteplassen denne gangen. Daniel regnet med å delta i spillkonkurransen, men hadde ikke like høye ambisjoner som Julie på det området. Men begge var glade for å være på plass og oppleve stemningen.

Se flere stemningsbilder fra årets TG

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer