Testament

Ferdig blankett for testament - med og uten livsarvinger.

Testament

Dersom en ønsker at formuen skal bli fordelt på en annen måte enn hva arveloven fastsetter, må en opprette et testament som gir uttrykk for hvem som skal overta formuen, og eventuelt på hvilke vilkår.

Det er regler i arveloven om hvordan en persons eiendeler skal fordeles etter at vedkommende er død. Noen av reglene kan ikke fravikes, f.eks. reglene om hvor mye livsarvingene skal arve (pliktreglene). De fleste av reglene kan imidlertid fravikes.

Dette dokumentet er på en side Word. Teksten kan fritt endres. Det følger med en veiledning til hvordan tekst endres og dokumentet fylles ut. Dokumentet inneholder makroer som er signert slik, at du kan være sikker på at de ikke inneholder virus.

Testament - med livsarvinger

Testament - uten livsarvinger

Testament - gjensidig - samboere uten livsarvinger

Testamentet er en mal du kan benytte når forholdene er enkle. Du må kontakte en advokat dersom du for eksempel er gift/ samboer og en eller begge har særkullsbarn. Det er også viktig at du setter deg inn i arveloven og kontakter advokat ved eventuelle spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.