Ti veier til sneglefri hage

Fra gift til robothjelp. Her er rådene som kan hjelpe deg og hagen din frem til en sneglefri tilværelse.

Automower fra Husqvarna påstås å hjelpe mot snegleplagen. En vanlig gressklipper kan nok også være til hjelp. Foto: Husqvarna
Automower fra Husqvarna påstås å hjelpe mot snegleplagen. En vanlig gressklipper kan nok også være til hjelp. Foto: Husqvarna Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sivilagronom Torstein Mo ble prisbelønnet for sin bruk av middelet Nemaslug mot snegleproblemet, og hevder nå at nabolag som går sammen om å følge hans oppskrift vil bli kvitt snegleproblemet i løpet av få år.

Men dette er ikke den eneste metoden du kan benytte i kampen mot brunsneglene. Gressklipperprodusent Husqvarna har for eksempel gjennomført et småskalaforsøk med robotgressklipper mot sneglene.

- Vi fikk tilbakemeldinger fra flere Automower-eiere om at de var lite plaget av brunsnegler, og ønsket å undersøke dette nærmere. Resultatene fra Sverige er oppsiktsvekkende og positive. Dette er gode nyheter i kampen mot brunsneglene, som jo slettes ikke er en del av norsk fauna, sier produktsjef Oddmund Ihle i Husqvarna Norge.

10 tips som skal virke

Her er mer om dette, og ni andre råd som kan hjelpe deg i krigen mot de slimete fremmedelementene.

  1. Klippe, klippe gress I fjor sommer deltok ti svenske familier i et forsøk med robotgressklippere mot brunsnegler. Samtlige opplevde at problemet med sneglene ble redusert i undersøkelsesperioden. En av årsakene kan være at robotgressklipperne kan kjøre på tider da sneglene er på sitt mest aktive, og dermed rett og slett klipper dem i stykker. Dessuten så vil sneglene trives dårligere når plenen aldri får lov til å bli riktig lang. I år planlegges et forsøk i større skala utført i regi av studenter ved Sveriges Landbruksuniversitet i Alnarp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer