Solkrem test 2020

16 av 36 inneholder «uønskede stoffer»

Anbefaler kun 15 av 36 testede solkremer.

SOLKREM TEST: 16 av 36 solkremer inneholder uønskede stoffer som kan være skadelige for miljø og helse, ifølge en test fra det danske forbrukerrådet Tænk. Kosmetikkbransjen understreker at produsentene forholder seg til regelverket. Foto: Kristin Sørdal
SOLKREM TEST: 16 av 36 solkremer inneholder uønskede stoffer som kan være skadelige for miljø og helse, ifølge en test fra det danske forbrukerrådet Tænk. Kosmetikkbransjen understreker at produsentene forholder seg til regelverket. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

En fersk, dansk test av solkremer avslører at mange inneholder uønskede stoffer som kan være skadelige.

Testen er utført av det danske forbrukerrådet, Tænk.

De tester jevnlig solkremer, både hva gjelder innholdsstoffer og hvorvidt solkremene faktisk holder det de lover når det kommer til solfaktor. I fjor advarte de for eksempel mot solkrem fra et luksusmerke fordi den ikke holdt den solfaktoren den lover.

Nå er det ingrediensene i solkremene de har sett på, og konklusjonen er at det finnes mange gode valg på markedet dersom du er på jakt etter en med uønsket kjemi - men det er fremdeles et økende antall kremer som inneholder problematiske stoffer:

- Det er flere solkremer som får dårligste karakter i denne testen, sammenliknet med tidligere tester, skriver Tænk.

Disse er verst

16 av 36 solkremer får dårligste karakter og inneholder altså en eller flere stoffer som er mistenkt for å være hormonforstyrrende, eller de har stoffer som er problematiske for miljøet.

15 kremer får beste karakter og fem er midt imellom, med trekk for innhold av parfyme eller miljøproblematiske stoffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer