Regler 17. mai 2021

17. mai - dette må du vite

Hvilke regler gjelder for 17. mai? Her får du svaret.

ANNERLEDES FEIRING: Koronapandemien preger nasjonaldagen også i år. Dette er reglene som gjelder nå. Foto: Erik Johansen / NTB
ANNERLEDES FEIRING: Koronapandemien preger nasjonaldagen også i år. Dette er reglene som gjelder nå. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå nærmer 17. mai-feiringen seg med stormskritt, og pandemien preger nasjonaldagen også i år.

All planleggingen og gjennomføringen av 17. mai-feiringen skjer lokalt, og arbeidet er godt i gang mange steder. Det er den enkelte kommune, i samråd med 17. mai-komiteen og kommuneoverlegen, som må ta stilling til hvordan feiringen skal skje, basert på gjeldende råd og regler, skriver regjeringen i en pressemelding.

Felles allsang etter klokken 12

I år som i fjor blir det felles allsang av nasjonalsangen, rett etter saluttene fra festningsverkene klokken 12. Det var et av høydepunktene i fjor, og regjeringen oppfordrer hele Norge til å bli med.

- Fra leiligheter, fjelltopper, balkonger, hus og hager håper jeg at folk reiser seg og synger med den stemmen de har. Jeg vet at den felles nasjonalsangen ble en god og sterk opplevelse for mange i fjor, og jeg tror at vi denne våren trenger følelsen av fellesskapet og samhørighet enda mer, forteller kultur- og likestillingsminister Abid Raja i pressmeldingen.

Man må følge forskriften

Hvis det er risiko for at 17. mai-tog eller andre arrangementer fører til folkesamlinger eller tiltrekker seg personer fra ulike kommuner bør de avlyses.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer