17. mai-varsko: La den stå

Frykter festulykker.

FULLT: Det blir mye folk i gatene 17. mai, og If oppfordrer elsparkesyklistene til å vise hensyn. Foto: Terje Pedersen / NTB
FULLT: Det blir mye folk i gatene 17. mai, og If oppfordrer elsparkesyklistene til å vise hensyn. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17. mai er rett rundt hjørnet og nå frykter forsikringsselskapet If mange festulykker på den store dagen.

- I det ene øyeblikket bruker elsparkesyklisten veibanen, i det neste kjører sparkesykkelen på fortauet. Det gjør at andre trafikanter, både bilister, syklende og gående, blir usikre på rollen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

De trekker de fram de minste barna som spesielt utsatt.

- Barn synes mindre der det er mange voksne folk, og det kan være vanskelig for dem å få med seg alt som foregår rundt seg. Særlig de aller minste kan være utsatt for påkjørsler på en slik dag, sier Clementz.

Han oppfordrer alle som har tenkt å bruke elsparkesykkel på 17. mai om å vise ekstra hensyn, og legger til at man kanskje heller bør la den stå denne dagen.

De minner også om promillegrensen på 0,2 for elsparkesykler.

Som DinSide tidligere har skrevet, må man også passe på mobilbruken når man kjører elsparkesykkel. Hvis ikke kan du ende opp med et forelegg på 9700 kroner. Altså det samme som gis for ulovlig mobilbruk i bil.

Stenger for utleie

Samtidig blir det også innført begrensninger for dem som leier ut elsparkesykler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.