17. mai-varsko: La den stå

Frykter festulykker.

FULLT: Det blir mye folk i gatene 17. mai, og If oppfordrer elsparkesyklistene til å vise hensyn. Foto: Terje Pedersen / NTB
FULLT: Det blir mye folk i gatene 17. mai, og If oppfordrer elsparkesyklistene til å vise hensyn. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17. mai er rett rundt hjørnet og nå frykter forsikringsselskapet If mange festulykker på den store dagen.

- I det ene øyeblikket bruker elsparkesyklisten veibanen, i det neste kjører sparkesykkelen på fortauet. Det gjør at andre trafikanter, både bilister, syklende og gående, blir usikre på rollen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

De trekker de fram de minste barna som spesielt utsatt.

- Barn synes mindre der det er mange voksne folk, og det kan være vanskelig for dem å få med seg alt som foregår rundt seg. Særlig de aller minste kan være utsatt for påkjørsler på en slik dag, sier Clementz.

Han oppfordrer alle som har tenkt å bruke elsparkesykkel på 17. mai om å vise ekstra hensyn, og legger til at man kanskje heller bør la den stå denne dagen.

De minner også om promillegrensen på 0,2 for elsparkesykler.

Som DinSide tidligere har skrevet, må man også passe på mobilbruken når man kjører elsparkesykkel. Hvis ikke kan du ende opp med et forelegg på 9700 kroner. Altså det samme som gis for ulovlig mobilbruk i bil.

Stenger for utleie

Samtidig blir det også innført begrensninger for dem som leier ut elsparkesykler.

Overfor DinSide bekrefter Bymiljøetaten i Oslo, ved pressevakt Marie Berge, at det ikke blir mulig å leie elsparkesykkel innenfor Ring 1 på 17. mai.

- I Sone 1, som er innenfor Ring 1, skal alle kjøretøyene være ryddet bort mellom klokka 5 og 18. Etter 18 kan de benyttes i Sone 1, forteller hun til DinSide og legger til:

- Utenfor sone 1 har vi bedt utleieaktørene om å unngå at det er plassert kjøretøy på ruten til eventuelle borgertog.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer