Fastelavnsboller

32 kroner prisforskjell

Søndag 19. februar er det fastelavn. I den anledning har vi sjekket ut hva årets fastelavnsboller koster.

FASTELAVN: I dag selges det flust av fastelavnsboller rundt om i landet. Foto: Malin_82 / Shutterstock / NTB
FASTELAVN: I dag selges det flust av fastelavnsboller rundt om i landet. Foto: Malin_82 / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange velger kanskje å stå foran kjøkkenbenken i dag for å bake deilige, store fastelavnsboller til i morgen. Eller kanskje man til og med tar seg en liten snikbit i dag?

Om du ikke er av den bakeglade sorten er det derimot i dag du må ta beina fatt og dra til nærmeste kafé.

Stor prisforskjell

Vi har sjekket prisene på noen av kaféene og bakeriene i Oslo-området.

Og prisforskjellen er slående 32 kroner fra billigste til dyreste.

Men én ting skal sies. Ingen fastelavnsboller er helt like, noen selger norske, andre selger den svenske versjonen «semla» og noen har gått for sin helt egen vri. Her er det smak og behag som gjelder.

Baker Hansen

Her er variasjonen noe større i og med at de selger både vanlige og glutenfrie fastelavnsboller i norsk versjon med bringebærsyltetøy og svensk versjon med mandelmasse. Her er prisen 38 kroner for vanlige og 42 kroner for glutenfrie.

- Det blir fort solgt ut, så det er lurt å komme tidlig, forteller en medarbeider i Baker Hansen til DinSide.

Espresso House

Her får du bare veganske fastelavnsboller med mandelmasse til 45 kroner.

- En vegansk kardemomme- og mandelbolle bakt på surdeig, med mandelfyll og vegansk krem, skriver de selv på nettsiden sin.

Grains

Hos Grains koster det 64 kroner for enten mandel og sjokolade eller bringebær og krem i fastelavnsbollene.

WB Samson

Hos Samson koster det 43 kroner å ta med fastelavnsbolla. Men de har også et «to stykker for 80 kroner»-tilbud. Her selger de både den svenske versjonen med mandelkrem og den norske med bringebær.

Baker Brun

Her koster det 50 kroner for enten en svensk eller norsk bolle. Kjøper du to, får du dem til 80 kroner.

Baker Rigal

Her får du fastelavensboller med mandelmasse for 49 kroner.

GODT BRØD: Her feires fastelavns med flagg på bolla. Foto: Mille Kristin Gaaserud
GODT BRØD: Her feires fastelavns med flagg på bolla. Foto: Mille Kristin Gaaserud Vis mer

Godt Brød

Hos Godt Brød koster fastelavnsbollene 59 kroner stykket. Bakeribarista Mille Kristin Gaaserud forteller at disse bollene er økologiske.

- Kremen er også fra Rørosmeieriene, og det økologiske bringebærsyltetøyet er lokalprodusert hos Lisas Syltetøy i Bærum, forteller hun til DinSide.

Hun forteller at Godt Brød står for at det meste skal være økologisk, og hvis ikke det finnes, kjøper de lokalprodusert.

- Det er definitivt ikke den billigste måten å drive på, men det er noe vi tar oss råd til. Det er sånn vi skiller oss fra andre bakerier i Norge, sier hun og legger til:

- Lokale råvarer fremfor konvensjonelle varer er viktig for oss her og vi vet at ved å handle lokalt bidrar vi til å både støtte og bidra til å opprettholde Norske tradisjoner og norske bønder.

Åpent Bakeri

57 kroner koster fastelavnsbolla som inneholder mascarponeost, bringebærsyltetøy, brandy og mandelkrem blandet sammen.

Baker Nordby

For én fastelavnsbolle må du her betale 46 kroner. Men de har også tilbud på to stykker til 72 kroner. Her kan man velge mellom mandelfyll eller bringebærfyll.

Ile Brød

Her selges semla til 70 kroner. På deres hjemmeside forklarer de at bolla inneholder mandelmasse, hvit sjokolade kardemommekrem og oppskårede mandler.

Kaffebrenneriet

Hos Kaffebrenneriet koster det 43 kroner for én fastelavnsbolle, eller 79 kroner for to stykker. Disse skiller seg derimot ut, da de inneholder fersk krem og ferske jordbær.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer