Mange velger kanskje å stå foran kjøkkenbenken i dag for å bake deilige, store fastelavnsboller til i morgen. Eller kanskje man til og med tar seg en liten snikbit i dag?
Om du ikke er av den bakeglade sorten er det derimot i dag du må ta beina fatt og dra til nærmeste kafé.
Stor prisforskjell
Vi har sjekket prisene på noen av kaféene og bakeriene i Oslo-området.
Og prisforskjellen er slående 32 kroner fra billigste til dyreste.
Men én ting skal sies. Ingen fastelavnsboller er helt like, noen selger norske, andre selger den svenske versjonen «semla» og noen har gått for sin helt egen vri. Her er det smak og behag som gjelder.

Endret
Baker Hansen
Her er variasjonen noe større i og med at de selger både vanlige og glutenfrie fastelavnsboller i norsk versjon med bringebærsyltetøy og svensk versjon med mandelmasse. Her er prisen 38 kroner for vanlige og 42 kroner for glutenfrie.
- Det blir fort solgt ut, så det er lurt å komme tidlig, forteller en medarbeider i Baker Hansen til DinSide.
Espresso House
Her får du bare veganske fastelavnsboller med mandelmasse til 45 kroner.
- En vegansk kardemomme- og mandelbolle bakt på surdeig, med mandelfyll og vegansk krem, skriver de selv på nettsiden sin.
Grains
Hos Grains koster det 64 kroner for enten mandel og sjokolade eller bringebær og krem i fastelavnsbollene.
WB Samson
Hos Samson koster det 43 kroner å ta med fastelavnsbolla. Men de har også et «to stykker for 80 kroner»-tilbud. Her selger de både den svenske versjonen med mandelkrem og den norske med bringebær.

- Rives vekk
Baker Brun
Her koster det 50 kroner for enten en svensk eller norsk bolle. Kjøper du to, får du dem til 80 kroner.
Baker Rigal
Her får du fastelavensboller med mandelmasse for 49 kroner.

Godt Brød
Hos Godt Brød koster fastelavnsbollene 59 kroner stykket. Bakeribarista Mille Kristin Gaaserud forteller at disse bollene er økologiske.
- Kremen er også fra Rørosmeieriene, og det økologiske bringebærsyltetøyet er lokalprodusert hos Lisas Syltetøy i Bærum, forteller hun til DinSide.
Hun forteller at Godt Brød står for at det meste skal være økologisk, og hvis ikke det finnes, kjøper de lokalprodusert.
- Det er definitivt ikke den billigste måten å drive på, men det er noe vi tar oss råd til. Det er sånn vi skiller oss fra andre bakerier i Norge, sier hun og legger til:
- Lokale råvarer fremfor konvensjonelle varer er viktig for oss her og vi vet at ved å handle lokalt bidrar vi til å både støtte og bidra til å opprettholde Norske tradisjoner og norske bønder.

- Veldig spente
Åpent Bakeri
57 kroner koster fastelavnsbolla som inneholder mascarponeost, bringebærsyltetøy, brandy og mandelkrem blandet sammen.
Baker Nordby
For én fastelavnsbolle må du her betale 46 kroner. Men de har også tilbud på to stykker til 72 kroner. Her kan man velge mellom mandelfyll eller bringebærfyll.
Ile Brød
Her selges semla til 70 kroner. På deres hjemmeside forklarer de at bolla inneholder mandelmasse, hvit sjokolade kardemommekrem og oppskårede mandler.
Kaffebrenneriet
Hos Kaffebrenneriet koster det 43 kroner for én fastelavnsbolle, eller 79 kroner for to stykker. Disse skiller seg derimot ut, da de inneholder fersk krem og ferske jordbær.