Aktivitetsarmbåndene, også kalt aktivitetsmålere, pulsarmbånd eller treningsarmbånd, har vært på markedet noen år. Det er sju år siden Dinside skrev om den første Fitbit'en, som var blant de første som kom.
De senere årene har det kommet mange ulike produkter innenfor denne kategorien. Vi har testet ut forskjellige aktivitetsarmbånd, og selv om egenskapene er ulike, og det er varierende hvor godt de ulike fungerer, kan vi gi deg fem gode grunner til at et aktivitetsarmbånd kan være akkurat det du trenger:
Følg med på Dinside for tester av flere ulike aktivitetsarmbånd i tiden fremover!
Vi understreker at det ikke er alle aktivitetsarmbånd som kan gjøre alle disse tingene som vi mener er smarte. Du bør undersøke hvorvidt aktivitetsmåleren du ønsker deg, virkelig kan gi deg det du trenger.
LES OGSÅ: Hvilket treningsarmbånd bør du velge?
#1: Vibrasjonsvekking

Det beste med et aktivitetsarmbånd, er at det kan vekke deg med vibrering. Du slipper å hoppe himmelhøyt av en støyende vekkeklokke. Og ikke minst: Den du eventuelt sover sammen med, slipper å blir vekket av en vekkerklokke når han eller hun ikke selv skal opp.
Ulempen er at du må sove med armbåndet - men det må du likevel dersom du ønsker å benytte søvnanalysen som mange aktivitetsmålere tilbyr.
Noen av armbåndene har en slumre-funksjon på vibreringen på armbåndet, mens andre ikke har det. Noen skal også kunne vekke deg når du sover som lettest, innenfor et tidsrom som du har definert.
LES OGSÅ: Vil du skal betale med treningsarmbåndet
#2: Hvor mye sover du egentlig?

Vi var inne på det ovenfor, men aktivitetsmålerne kan altså analysere hvordan du sover.
Ved å ha det på om natten, kan armbåndene registrere puls og bevegelser om natten - og dermed fortelle deg hvor mye du har vært våken i løpet av natten, hvor mange ganger du har vært urolig, hvor lenge du har sovet tungt og hvor lenge du har sovet lett.
Dette kan hjelpe deg med å bli mer bevisst på hvor mye -eller kanskje heller hvor lite - du egentlig sover.
Kanskje bør du legge deg litt tidligere?
#3: Hvor mye er du i bevegelse?

Undersøkelser viser at fire av fem nordmenn beveger for lite på seg, og Helsedirektoratet har anbefalinger på hvor mye du bør røre på deg i løpet av en dag eller en uke.
Vi beveger oss for lite
Selv om helse og trening er stadig mer populært, er det fremdeles mange som er for lite fysisk aktive. Tidligere undersøkelser har vist at fire av fem nordmenn beveger seg for lite.Helsedirektoratet har kommet med anbefalinger for fysisk aktivitet, som sier at voksne og eldre bør være fysisk aktive med minimum 150 minutter moderat intensitet per uke eller minimum 75 minutter med høy intensitet per uke - og anbefalingene for barn og unge er minimum 60 minutter fysisk aktivitet hver dag, alternativt fordelt utover uken.
Her kan en aktivitetsmåler hjelpe deg til å bli mer bevisst på hvor mye du faktisk beveger på deg i løpet av dagen og uka. Alle aktivitetsmålere måler skritt og kilometer du har gått i løpet av dagen - og noen kan måle trapper og bakker. Dette i tillegg til pulsmålinger, som kan si noe om intensiviteten i mosjonen.
Sitter du dypt nede i sofaen etter jobb og hele kvelden, kan et aktivitetsarmbånd som forteller deg at du ikke ennå har nådd dagsmålet for antall skritt, jage deg ut på en aldri så liten ettermiddagstur.
#4: Treningshjelp

Alle aktivitetsarmbåndene har pulsmåling. Denne måler pulsen på armen, og vil ikke være like nøyaktig som et pulsbelte du har rundt brystet, men den vil i de fleste tilfeller gi et godt bilde på pulsen din.
Mange som trener aktivt, har en pulsklokke som enten måler puls med pulsbelte eller ved pulsmåling på armen. Du kan til og med få ørepropper med pulsmåling.
Ved å bruke pulsmålinger i treningen, har du bedre forutsetninger for å se om du trener med nok intensitet etter hva som er ditt mål. Ønsker du å forbrenne fett, bør pulsen ligge på et mye lavere nivå, enn dersom målet er prestasjonsforbedring.
For mosjonisten kan de beste aktivitetsarmbåndene være tilstrekkelig for å trene etter puls. Det kan også være motiverende å sjekke pulsnivåene dine etter en treningsøkt.
#5: Sosiale funksjoner

De færreste liker å bli slått, i alle fall ikke av kompisen eller naboen.
Noen aktivitetsarmbånd har en morsom funksjon i appen som følger med, som lar deg koble deg opp mot venner og bekjente - og følge med på hvor aktive de er i løpet av en dag eller en uke.
Du kan følge hvordan du ligger an på antall skritt i løpet av dagen - og det kan være en ekstra motivasjon til å komme seg opp av sofaen og ut på tur, om du ser at naboen ligger 2.000 skritt foran deg på resultatlista. For du vil vel ikke la deg bli slått?
Er det andre ting du synes er bra med et aktivitetsarmbånd? Del dine meninger med andre i debatten nedenfor: