Kan man vise fingeren til politiet?

50-åring anmeldt for å vise fingeren til politiet

Derfor bør du være forsiktig med hvordan du opptrer foran politiet.

LASERMÅLING: Er du redd for at du er litt over fartsgrensa når du kjører forbi en fotoboks? Dette kommer du unna med. Bilder: NTB. Manus: Øystein Bergrud Fossum. Reporter: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Onsdags morgen meldte Sør-Øst Politidistrikt på Twitter at UP stoppet en bilfører i 50-årene etter at han viste fingeren til politiet.

Hendelsen skjedde i Lier i Viken fylke.

Rakk finger fra traktoren

En lignende hendelse skjedde i april. Da ble en traktor stanset av en politipartrulje på Vormsundvegen i Nes. Grunnen var at traktorpassasjeren i 20-årene hadde vist fingeren til patruljebilen.

- Da patruljen reagerte på oppførselen til passasjeren, stanset de traktoren, opplyste operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt overfor Romerikes blad.

- Passasjeren erkjente forholdet og begrunnet at han viste fingeren med at han var sur på politiet fordi de hadde beslaglagt førerkortet hans ved en tidligere anledning, sa Sveen videre.

Ulovlig, ifølge loven

Synes du dette virker som litt vel sterke reaksjoner fra politiets side på å få vist fingeren alene?

Vel, det står faktisk i loven at dette er straffbart:

I straffelovens paragraf 156 andre ledd står det at «den som ved skjellsord eller annen utilbørlig atferd forulemper en offentlig tjenestemann under eller på grunn av utføringen av tjenesten, straffes med bot».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer