Kjøle deg ned i sommer?

6 sommertips som gjør det enda mer behagelig å ha ferie

Her våre beste sommertips og triks.

SOMMERFERIE: Skal du tilbringe deler av ferien i Norge i sommer, kan disse tipsene komme godt med. Foto: Hanna Sikkeland.
SOMMERFERIE: Skal du tilbringe deler av ferien i Norge i sommer, kan disse tipsene komme godt med. Foto: Hanna Sikkeland. Vis mer
Publisert

Nyter du sommerferien?

I denne saken har vi i hvert fall samlet våre beste sommertips – som kan være med på å gjøre det allerede deilige jobbavbrekket, enda mer behagelig.

#1: Kjøl ned drikke på 1-2-3

Noen ganger skulle man gjerne ønske at drikken man har hatt stående i boden, egentlig hadde blitt lagt i kjøleskapet kvelden før.

Men visste du at det finnes mange ulike metoder for å kjøle ned drikke raskt?

Som artikkelen i lenken over beskriver, kan du blant annet enkelt kjøle ned drikke ved hjelp av salt, vann og is.

Er du på tur i skogen, uten tilgang på is, kan du faktisk grave ned flaska eller boksen i jorda. Bare sørg for at du gjør det på et svalt sted – gjerne i skyggen.

#2: Lag din egen spreder av en flaske

Hvis den norske sommeren plutselig slår til for fullt, kan det være greit å få kjølt seg ned litt. Hvis du ikke ønsker å haste av sted til butikken for å kjøpe ny spreder, har vi en enkel og rimelig løsning til deg.

I denne artikkelen viser vi deg blant annet hvordan du kan lage en fullt funksjonell spreder av kun en flaske og litt tape.

SPREDNING: Hullene kan du plassere slik at du får dekket alle områdene du trenger, men det kan være lurt å holde seg til en side av flasken. FOTO: Simen Søvik.
SPREDNING: Hullene kan du plassere slik at du får dekket alle områdene du trenger, men det kan være lurt å holde seg til en side av flasken. FOTO: Simen Søvik. Vis mer

#3: Kjøl ned huset med varmepumpa

Har du tenkt over at varmepumpa også kan brukes for å kjøle ned huset?

Det er helt riktig, men det er en del ting du må huske på som er forskjellig fra vinterbruk.

Det aller første du må sjekke, er om du har en kondensvannslange montert på innedelen.

#4: Slik tiner du reker i en fei

Er det dårlig med ferske reker, eller du vil spare litt penger, kan frosne reker være et fint alternativ. Det eneste minuset er hvis du ønsker å spise så fort som mulig.

Men også her finnes det råd. Vi har tidligere skrevet om hvordan du tiner reker når du skal tine rekene for i morgen, om en time, om et kvarter eller med en gang.

Vær likevel klar over at langsom tining i kjøleskap er anbefalingen fra Mattilsynet. Dette tar mellom 12 og 24 timer – litt avhengig av størrelsen på rekene, hvor mange du skal tine – og temperatur i fryseren.

HURTIG: For hurtigtining kan benkemetoden på avispapir fungere bra. Foto: TUVA MOFLAG.
HURTIG: For hurtigtining kan benkemetoden på avispapir fungere bra. Foto: TUVA MOFLAG. Vis mer

#5: Å rengjøre grillen trenger ikke være et slit

Å skrubbe grillrister er ikke akkurat den morsomste aktiviteten som finnes. Men du trenger faktisk ikke bruke masse tid på å gnikke og gnu på det fastbrente fettet.

Hvorfor ikke la grillen gjøre jobben selv? Her finner du en guide til hvordan du får ren grill igjen på null komma niks.

Tidligere har vi også testet denne vaskeroboten.

Men visste du forresten at du ikke bør vaske grillen før du pakker den bort til høsten?

#6: Har du testet disse parklekene?

Blir du litt rastløs av bare å ligge i ro på stranda i ferien?

Vi har tidligere satt en hel haug med parkleker på prøve. Her kan du ta en nærmere titt på hvilke vi likte best.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer