Slik sykler du tryggere på vinteren

9 tips for tryggere vintersykling

Vintersykling kan være avskrekkende selv for godt rutinerte syklister. Her er ni tips som gjør vintersykkelsesongen tryggere for deg.

SE VIDEO - SLIK SYKLER DU TRYGgERE PÅ VINTERFØRE: Det krever litt øvelse. Men vi garanterer at disse punktene vil gjør vintersykkelsesongen bedre for deg. Reporter: Jamieson Pothecary. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å sykle på vinterføre er noe de alle fleste kan få til. Men snø og is krever mer ikke bare av sykkelen, men også syklisten. Med disse ni tipsene fra vår sykkelekspert, og litt øvelse fra deg, vil du få en tryggere og enklere vintersykkelsesong.

9: Løft blikket

Det er en helt naturlig refleks at blikket faller når føret er vanskelig. Det kjennes tryggere, for da ser du underlaget du sykler på. Paradokset er at dette gjør at du oppfatter faresituasjoner for seint til å kunne reagere trygt.

På vinteren har du dårligere veigrep og bremselengde. Brå bevegelse skal du helst unngå. Planlegging er alfa og omega.

Tommelregelen er å se minst 15 meter fremover. Jo større fart du har, jo lenger frem må blikket være. Husk å flytte på blikket gjennom en sving, og se alltid mot utgangen av svingen. Synes du at det er vanskelig å få med alt? Senk farten til det føles overkommelig. Og for all del, ikke bli sittende og stirre på dekket.

8: Brems godt før svingen

Dekk trenger du både til svinging og bremsing, men ikke begge på en gang. Brems godt før en sving, slipp opp bremsene helt før selve svingen og trill gjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer