Høst og hage

Advarer: - Krukkene kan sprekke

Det er fortsatt mye man bør gjøre i hagen før frosten kommer, men også visse ting du bør unngå!

HAGEARBEID PÅ HØSTEN: Det er mye du kan gjøre i hagen når høsten er kommet, men én ting bør du droppe. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Nå har høsten kommet for fullt, og det nærmer seg frost og kalde netter. Da er det lurt å gjøre noen siste forberedelser i hagen, mens det ennå er mulighet til det. Men det er altså også noen ting du bør unngå.

Informasjonsansvarlig hos Opplysningskontoret for Blomster og Planter, Tove Ladstein forteller til Dinside i en e-post at det er noen tabber man ikke bør gjøre.

Plantene kan dø

– Det er viktig å unngå gjødsling av busker, stauder og trær som skal i dvale. Ny, sterk vekst nå på høsten vil sjelden rekke å herdes før vinteren, og da får man skader og tilbakefrysning. I verste fall kan ømtålige eller unge planter dø, forteller Ladstein.

Det er også viktig å passe på krukkene, forklarer Charlotte Alexandra Arneberg, butikksjef hos Felleskjøpet på Fornebu og gartner.

– Sjekk om krukkene dine er frostsikre, slik at de ikke sprekker etter vinteren. Dersom de ikke er det bør de settes i boden eller garasjen.

Hun anbefaler også å ikke la det være «åpen jord» i bed, da det er en groplass for ugress til neste år.

– Dekk de områdene til med bark, løv, avklipp fra beskjæring og lignende, oppfordrer Arneberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer