Lurer kundene:

Advarer «alle» mot frekk svindel

- Jeg vil advare om dette til alle som jobber på butikk eller kjøpesenter.

ADVARER: Lars Norrman advarer både ansatte og kunder mot frekk svindelmetode. Foto: Privat
ADVARER: Lars Norrman advarer både ansatte og kunder mot frekk svindelmetode. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Telemarksavisa melder at en Rema 1000-butikk i Skien nylig har sett kundene sine bli utsatt for svindel i førjulstida.

De ansatte i butikken opplevde at kvinner lurte kunder til å kjøpe dyre produkter til dem, for så å komme tilbake med varene like etterpå, og be om pengene i stedet.

Kjøpmann for butikken som ligger på Arkaden i sentrum, Lars Erik Norrman, sier til DinSide at de lurte kunder for flere hundre kroner per person.

Kvinnene skal ifølge Norrman ha fortalt kundene på gebrokkent engelsk at de var fra Ukraina, og at de desperat trengte morsmelkertsatning og bleier til barna sine.

- Etter at de hadde fått varene og sagt farvel til de gavmilde kundene, kom de tilbake med produktene og fikk pengene igjen.

Norrman reagerte sterkt på at kundene deres ble utnyttet slik i førjulstida - og derfor kom de opp med en svært direkte løsning - de gikk bort til kundene som ble kontaktet av kvinnene, og sa hva de holdt på med.

- Det er trist

- Det var mange som ble lurt, og det er trist. De spiller på godviljen vår, i en tid hvor vi er snille og gavmilde. Det er utnytting i den kjæreste tiden vi har, sier Lars Norrman til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer