På sjøen i påskeferien

Advarer båteiere

Godværspåske betyr båtpuss for mange. Nå advarer politiet.

MISTENKELIG: Ta kontakt med politiet om du ser noe mistenkelig i båthavna. Foto: politiet
MISTENKELIG: Ta kontakt med politiet om du ser noe mistenkelig i båthavna. Foto: politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå er det påske, og når det ifølge meteorologene ligger an til pent vær i store deler av landet, er det nok mange som lengter etter å komme seg på sjøen.

Overraskelser

Tidligere denne uka snakket vi med Redningsselskapet om vedlikeholdet før første tur.

– Sesongens første båttur har en tendens til å by på overraskelser. Tomme dieseltanker som likevel inneholder både dieseldyr og vann kan fort gjøre at påsketuren ender med slep til verksted, sa maskinsjef og redningsmann Kim Gøran Holthe-Kåsa på redningsskøyta «Inge Steensland» i Arendal til DinSide.

Nå kommer også politiet med en advarsel til folk som tenker å ta båtpussen i påskeferien.

Pass på

I en Facebook-post lagt ut av Politiets Nettpatrulje bes folk om å være ekstra påpasselige, slik at tyver ikke kan stjele ulike gjenstander fra båter som står på land.

– Vi ønsker å være litt i forkant nå som varmen har kommet og mange sikkert ønsker å komme seg på sjøen, sier politibetjent i nettpatruljen, Julie Krystad til DinSide.

POLERING: Vil du ha en blank båt før du setter den på vannet? Følg våre trinn, så har du blank båt i hele sommer. Video: Rune M. Nesheim Vis mer

Hun peker på at mange båter blir stående klare på land, mens arbeidet pågår.

– Da er det lett for folk å ta gjenstander. Vi har jo tidligere sett mange tilfeller av tyverier av båtmotorer, forteller hun.

At gjenstander og motorer er store og tunge, er ikke til hinder for uvedkommende som vil forsyne seg, da tidligere erfaringer tilsier at tyver henter stort og tungt tyvgods med bil.

– Det er fint å være litt observant på det. Ta kontakt med politiet om man ser mistenkelig aktivitet og pass på å sikre de gjenstandene man har, oppfordrer Krystad.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer