Påskeegg:

Advarer Eric: - Ikke spis det

Eric Boden (93) «ruger» på det som trolig er Storbritannias eldste påskeegg.

GODT BEVART: 93-åringen har hatt egget siden han var liten. Foto: SWNS
GODT BEVART: 93-åringen har hatt egget siden han var liten. Foto: SWNS Vis mer
Publisert

Å finne rester av fjorårets påskegodteri på hytta er verken særlig imponerende eller uvanlig, men Eric Boden (93) har dratt den litt lenger.

Ifølge 93-åringen besitter han nemlig et påskeegg av sjokolade som er nesten like gammelt som ham selv.

I et intervju med nyhetsbyrået SWNS, sitert av blant andre avisa Metro, forteller Eric fra Evesham i England at han fikk egget i gave fra onkelen sin i 1931.

- Onkelen min, Harvey, var offiser i hæren og kjempet under første verdenskrig. Han ga meg egget for å markere min første påske, forteller 93-åringen.

Funnet under rydding

Ifølge Eric var mora redd for at han skulle søle sjokolade overalt, så hun la egget i et skap for å spare det til sønnen ble eldre.

Det var ikke før de ryddet ut av huset til Erics avdøde foreldre, Florence og Arthur, at han ble gjenforent med egget sitt. Det er nå 37 år siden.

- Jeg hadde alltid visst at egget lå der, men jeg visste bare ikke hvor, sier Eric.

Egget har forblitt uåpnet, og er pakket inn i rød- og sølvfarget folie, pyntet med en rød sløyfe av tøy. Den grønne boksen egget ligger i, skal også være fra 1931, dekorert med håndmalte gule påskekyllinger og -egg.

- Ikke spis det

En talsperson i Nestlé gjør det klart at egget trolig ikke er verdt noe, og advarer samtidig mot å spise det.

- Det er veldig hyggelig å høre at det har blitt tatt vare på i alle disse åra, til tross for at det nok ikke er verdt noe. Årgangssjokolade er ikke det samme som årgangsvin. «Best før»-datoen er passert for lengst, og jeg anbefaler ingen å spise det.

Erics sønn, Stephen Boden (64), prøver nå å få egget verifisert av Guinness rekordbok. 64-åringen sier han har undersøkt en del, og det eldste egget han har kommet over i britiske medier er 70 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer