Advarer etter dette

Brannvesenet med kraftig advarsel.

RYKKET UT: Brannvesenet måtte tirsdag ettermiddag rykke ut til en automatisk brannalarm til en helsestasjon i Holmestrand. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB)
RYKKET UT: Brannvesenet måtte tirsdag ettermiddag rykke ut til en automatisk brannalarm til en helsestasjon i Holmestrand. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) kommer med en kraftig advarsel, etter at de tirsdag ettermiddag måtte rykke ut til en automatisk brannalarm til en helsestasjon i Holmestrand.

- Detektoren var utløst av røyken fra tørrkoktkjele. Ingen brann. Alt vannet var kokt bort ved sterilisering av utstyr, og kun svidd plast lå igjen. Ansatte hadde skrudde av plata før vi kom, og i tillegg var det komfyrvakt på stedet, sier utrykningsleder Per Magne Sæther i en Twittermelding.

Han legger til:

- I rommet var det mye røyk og vi kjørte vifte for å ventilere den ut, sier Sæther.

Så langt i år har VIBs brannmannskaper rykket ut til 15 hendelser der brannårsaken har stått på komfyren, men ikke ført til brann. I tillegg har det vært 7 i Færder, 5 i Tønsberg, 2 i Holmestrand og 1 i Horten, opplyser de.

«Det er viktig å bli ved komfyren når du lager mat. Særlig olje, fett, smør kan antenne på et blunk. Skulle det ta fyr og du står der. Skru av plata og før et lokk rolig over kjelen/pannen for å kvele ilden», råder brannvesenet på Twitter.

De skriver videre:

«Har flammene gått opp i ventilatoren bør du uansett ringe 110, slik at brannmannskapene raskt kan komme og sjekke at ild ikke er løs i ventilasjonsrøret eller bygningskonstruksjonen.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.