Brannvesenet

Advarer etter dette

- Kunne spredd seg.

PASS PÅ: Brannvesenet rykket ut til en elsparkesykkel med varmgang i batteriet. Her ser man elsparkesykkelen gjennom et varmesøkende kamera. Foto: Nedre Romerike brann og redning IKS (NRBR)
PASS PÅ: Brannvesenet rykket ut til en elsparkesykkel med varmgang i batteriet. Her ser man elsparkesykkelen gjennom et varmesøkende kamera. Foto: Nedre Romerike brann og redning IKS (NRBR) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gang på gang blir man frarådet å lade elektriske gjenstander uten tilsyn, men likevel faller folk ofte for fristelsen.

Nylig rykket Nedre Romerike brann og redning IKS (NRBR) ut til en bolig hvor det kom røyk fra en elsparkesykkel.

- Vi rykker ut til boligen og finner en sykkel med varmgang i batteriet. På bildet ser du at vi har brukt varmesøkende kamera. Alle beboerne blir gjort rede for og vi ventilerer ut røyken, skriver Nedre Romerike brann- og redningsvesen IKS (NRBR) på Facebook.

- Kunne spredd seg

Brannvesenet informerer om at alt gikk bra, men at det kunne endt annerledes om røyken ikke hadde blitt oppdaget.

- Dette kunne blitt en brann som hadde spredd seg.

DinSide har tidligere omtalt brannfaren knyttet til lading av elsparkesykler. Mange av disse har litium-ionbatterier, og disse er ifølge Brannvernforeningen sårbare for fysiske belastninger som vibrasjoner og støt.

Sjekk dette

Nå ber Nedre Romerike brann og redning IKS folk lagre elsparkesykler og andre ladbare kjøretøy på en sikker måte.

- Ta en sjekk av elsparkesykkelen. Har den fått mange støt? Er det skade på batteriet? Er det noen kontakter som man ser kan være ødelagt? Da kan det være en risiko for at det kan begynne å brenne, skriver brannvesenet.

Man bør heller ikke oppbevare elsparkesykkelen i gangen eller steder man bruker som fluktvei.

- Sett sykkelen et annet sted, og kanskje aller helst ute i en utebod.

Lading: Det er flere ting man bør være obs på når man lader batteriet til elsykkelen. Her får du 7 gode råd du bør følge. Video: Martin K. Størbu Vis mer

Sikker hverdag oppfordrer folk til å ikke gå fra et batteri som ligger til lading.

«Hold god avstand mellom batteriet og annet brennbart materiale. Sjekk om laderen eller batteriet blir unormalt varm under ladning. Dette kan indikere at det er noe feil på produktene dine. Ha gjerne en røykvarsler i nærheten av produktet du lader.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer