Advarer etter farevarsel

- Det skal ikke så mye til før man blir ansett som uaktsom når skadepotensialet er stort, advarer skadeforebyggeren.

PASS PÅ: Det er sendt ut et et oransje farevarsel for skogbrann i deler av Østlandet og Agder. Foto: Colourbox
PASS PÅ: Det er sendt ut et et oransje farevarsel for skogbrann i deler av Østlandet og Agder. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert

Fredag sendte varsom.no et oransje farevarsel for skogbrann i deler av Østlandet og Agder. Skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen, råder folk i utsatte områder til å være ytterst forsiktige.

- Vi har eksempler på at boliger og hytter har brent ned som følge av litt uforsiktig bruk av bål og grill. Det skal ikke så mye til før man blir ansett som uaktsom når skadepotensialet er stort og det i verste fall kan stå om liv og helse, sier hun i en pressemelding.

Hofstad-Nielsen forklarer at innboforsikringen normalt dekker erstatningsansvaret i branntilfeller, men at det hender at skadene overstiger makssummen.

- I verste fall kan ilden spre seg i tørt gress eller lyng, slik at det oppstår brann i bygninger et godt stykke unna, og da kan det fort dreie seg om høye beløp, advarer skadeforebyggeren.

Hun trekker også fram at barn over en viss alder kan bli erstatningsansvarlige.

- Ikke bruk åpen ild uten at du er helt sikker på at det ikke vil ta fyr i vegetasjonen rundt deg. Hvis du velger å tenne bål eller grill, er det alltid du selv som står ansvarlig for å vurdere om det er trygt. Husk at selv små gnister kan starte brann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer