­

Advarer etter påsketur: - Slurv i finværet

- Heller preppe for tidlig enn for seint, råder Alexander Vitali-Rosati (30) som gikk på massiv blemme i fjellheimen.

AU: Etter tre dager på tur i Skarvheimen, så gnagsåret slik ut. Foto: Privat
AU: Etter tre dager på tur i Skarvheimen, så gnagsåret slik ut. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mellom Jotunheimen og Hardangervidda ligger Skarvheimen, et majestetisk høyfjellsområde som har fristet generasjoner av nordmenn ut på fjellskiturer i kupert terreng.

En av dem som fant veien dit denne påsken, var Alexander Vitali-Rosati (30). Etter fire timers togtur, var han og en kamerat klar for å komme i gang med første etappe av en tredagers påsketur.

- Jeg har slitt mye med gnagsår før, så jeg er egentlig verdensmester i hvordan jeg skal unngå det. Men nå ble det bare slurv i finværet, forteller Vitali-Rosati til Dagbladet.

- Jeg ville komme meg av gårde og tenkte at det sikkert gikk greit.

Det gjorde det ikke.

Smerter i foten

De hadde gått i omkring fire timer da Vitali-Rosati merket at det var noe som skjedde på den ene hælen og et par av tærne.

- Du aner jo ikke før du kommer fram til hytta og får tatt av deg sko og sokker om det skyldes press eller om det er gnagsår på gang.

Da sokken ble fjernet, var det ingen tvil om hva som var skjedd. Opp langs den ene hælen gikk det et digert gnagsår som i løpet av skituren skulle komme til å minne litt om deler av Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer