De fleste hunder synes det å leke med ball er gøy, og så lenge den er rund, myk og suser lynraskt gjennom lufta, bryr de seg katta om hva slags ball det er.
Men skal du verne om dyrets helse, og unngå en potensiell kjemperegning hos dyrlegen, kan det være lurt å tenke på hvilken type du kjøper.
Den amerikanske veterinæren Hunter Finn fra Texas har nylig lagt ut en advarsel om tennisballer på TikTok.
- Som sandpapir
Årsaken til advarselen kommer overraskende på mange - også hundeeiere.
- Når du kaster denne til hunden din, blir den dekket av spytt, skitt og sand, noe som rett og slett forvandler ballen til sandpapir, hevder Finn videre.
- Over tid vil den skitne filten slipe ned tennene til hunden din, hevder han, og viser samtidig et bilde av ei hundehjørnetann som har fått en hul bue på baksida.
Det Australske nettstedet News trekker også fram et blogginnlegg fra den amerikanske veterinærklinikken Sierra Veterinary, hvor de tidligere har advart mot tennisball som hundeleke.

Roper varsko: - Ikke gjør det
- Etter flere år med slitasje kan man noen ganger se dype groper på tennenes bakside. Dette kan være svært smertefullt og gjøre det vanskelig for hunden å spise, og det kan øke faren for at hundens tenner brekker.
Fraråder lek uten tilsyn
Trude Mostue, veterinær og daglig leder for den digitale dyrlegetjenesten FirstVet i Norge, sier seg delvis enig.
- Det skal mye til før det oppstår omfattende slitasje av tenner med en tennisball. Slike skader ser man faktisk oftere fordi mange hunder liker å tygge på stein og grus, sier Mostue.

Hennes erfaring tilsier at tennisballer oftest skaper helt andre problemer hos hund.
- Den største faren er at hunden tygger den i stykker og setter fast biter av den i fordøyelsessystemet. Det er det vi ser mest av, sier hun.
I forlengelse av dette understreker hun at hunder aldri bør ha leker tilgjengelig uten tilsyn.
- Dette gjelder uansett hvilken leke det er snakk om, sier hun.
Bruk riktig størrelse
Dersom ball-lek er favoritten over alle favoritter, oppfordrer hun til å ta visse forholdsregler.
- Dersom hunden din er besatt av ball - det jeg kaller en «ekstrem ballhund» - er det generelt viktig å tenke på at ballen som brukes ikke utgjør en fare for hunden, legger hun til.
Mostue er mer bekymret for størrelsen på ballen som brukes enn å advare mot tennisballen i seg selv.

- Tegn på fare
- Sprettballer og andre mindre baller har lett for å sette seg fast i hundens svelg, forklarer hun.
Har du en valp eller unghund som har stort tyggebehov er det også viktig å velge riktig leke, ifølge Mostue.
- Unghunder som er i ferd med å felle tenner bør ikke ha tauleker eller harde kasteballer. Da kan melketennene brekke og potensielt også skade tennene som skal erstatte disse, forklarer hun.