Advarer mot dette

- Dropp denne fargen, sier livredder.

UNNGÅ DETTE: Badedrakten til venstre gjør det enkelt å se barnet i bassenget, men livredderen fraråder å blått badetøy. Foto: FamVeld / Shutterstock / NTB
UNNGÅ DETTE: Badedrakten til venstre gjør det enkelt å se barnet i bassenget, men livredderen fraråder å blått badetøy. Foto: FamVeld / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anbefalingene til en svømmeinstruktør går i disse dager viralt på det sosiale mediet TikTok.

I videoen som Nikki Scarnati har lagt ut, og som har over 4 millioner visninger, advarer hun foreldre mot å kjøpe badetøy i enkelte farger til barna sine.

DYRT Å VASKE KLÆR: Særlig for barnefamilier blir det dyrt å vaske flere maskiner med klær hver uke, men det finnes metoder du kan benytte for å gjøre det litt billigere. Tipsene får du her! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer

- Dropp denne fargen

Foreldre bør ikke kjøpe blått badetøy til barna, forteller hun, og demonstrerer hvor vanskelig det er å se dattera si i bassenget når hun har på seg en blå badedrakt.

- Se hvor vanskelig det er å se henne under vann. Og dette er i rolig vann. Dette er uten mange andre barn rundt som leker og spruter vann og har det moro, sier hun i videoen.

- Selv i sollys er det vanskelig å se henne med badedrakta på, det er fordi den har lik farge som omgivelsene. Så ikke kjøp en blå badedrakt, folkens, anbefaler hun.

Videoen har i underkant av 4000 kommentarer og Scarnati mottar meldinger fra foreldre som støtter rådene hennes.

- Det er galskap, Jeg ville aldri ha tenkt på det, skriver en.

- Jeg er tidligere livredder, og du har helt rett. Uansett nyanse av blå er vanskelig å se. Det samme med pastellfarger, skriver en annen.

Anbefaler neonfarge

Norges Livredningsselskap (NLS) har samme anbefaling.

- Vi anbefaler på det sterkeste bruk av neonfarge på badetøy! Ved bading utendørs kan man gjerne bruke ekstra godt synlig badehette i neonfarge, skriver Claire Ann P. Alfonso, president i NLS, i en SMS.

Claire Ann P. Alfonso er president i Norges Livredningsselskap. Foto: Norges Livredningsselskap
Claire Ann P. Alfonso er president i Norges Livredningsselskap. Foto: Norges Livredningsselskap Vis mer

Hun forteller at synlige farger på badetøy gjør det lettere å ha de som bader under oppsyn, både innendørs og utendørs.

- På denne måten øker man sikkerheten og bidrar minimalisere risikoen for drukning! Vi anbefaler på det sterkeste at barn holdes til enhver tid under oppsyn og i armlengdes avstand fra foreldrene, skriver hun.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer