Halloween-kostymer

Advarer mot farlige halloween-kostymer

Får stryk i branntest.

BRANNFARLIGE: En britisk test avslører brannfarlige halloweenkostymer. Forbrukerrådet anbefaler å sjekke varedeklarasjonen: Brannfarlige materialer skal være merket. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
BRANNFARLIGE: En britisk test avslører brannfarlige halloweenkostymer. Forbrukerrådet anbefaler å sjekke varedeklarasjonen: Brannfarlige materialer skal være merket. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det britiske forbrukermagasinet Which som har branntestet 20 halloween-kostymer. Kostymene er innkjøpt både fra fysiske butikker og nettbutikker, blant annet eBay og Amazon.

To av kostymene, et Maleficent-kostyme fra eBay og et varulv-kostyme fra den britiske alt-mulig-kjeden B&M, stryker i branntesten og består ikke de gjeldende kravene til brannsikkerhet for denne typen produkter i Storbritannia.

Begge butikkjedene har imidlertid fjernet de aktuelle kostymene fra butikkene og uttaler til bladet at de beklager - og at de etterstreber å passe på slik at ikke liknende produkter slipper igjennom.

Which oppfordrer likevel forbrukere til å være oppmerksomme på at disse produktene også kan dukke opp i andre butikker. Maleficent-kostymet fra eBay er produsert av spanske Fiestas Guirca.

Du kan også se en video av hvordan halloweenkostymene brenner, i branntesten gjort av Which.

- Sjekk varedeklarasjonen

Thomas Iversen, fungerende leder av Forbrukerdialog i Forbrukerrådet, sier til Dinside at det er strenge bestemmelser for denne typen produkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer