Advarer mot helseskadelige slimleker

Miljødirektoratet har pålagt stans i salg av to produkter.

SLIMLEKE: Miljødirektoratet har pålagt stans av to slimprodukter etter en kontroll av syv slimleker. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
SLIMLEKE: Miljødirektoratet har pålagt stans av to slimprodukter etter en kontroll av syv slimleker. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Miljødirektoratet har undersøkt syv slimleker, og har pålagt stans i omsetning for to av dem.

Årsaken er at de to produktene ikke overholder migrasjonsgrensen for grunnstoffet bor, noe som er i strid med kravene i leketøysforskriften. For mye kontakt med bor kan være skadelig og kan påvirke reproduksjonsevnen.

– Slim har vært et fokusområde for Miljødirektoratet siden 2018. Det var derfor naturlig for oss å delta i dette europeiske prosjektet, sier Mathieu Veulemans, leder for seksjon for produkttilsyn i Miljødirektoratet, i en pressemelding.

Populær leke

Bakgrunnen for undersøkelsen er at slim, som er et populært leketøy, har vært en kilde til bekymring for forbrukerne i lang tid, ifølge Miljødirektoratet.

– Det er viktig at både virksomheter og forbrukere er informert om disse resultatene og tar det på alvor. Økt oppmerksomhet i hele leverandørkjeden og hos forbrukere er nødvendig for å sikre et trygt marked for leketøy, sier Veulemans.

De to produktene er Flabby Funny Slime og Orb Slimy Xtreme Glitterz og begge er meldt inn i den europeiske plattformen Safety gate, som har en oversikt over farlige produkter i Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer