Advarer mot én type sykkellås

August er måneden der det stjeles flest sykler i Norge. If råder deg til å skaffe deg en god lås og tenke over hvor du låser fast sykkelen.

SYKKELTYVERI: Her demonstrer Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i IF, hvor enkelt det er å klippe over ulike sykkellåser, og bare på 30 sekunder. Video: If forsikring Vis mer
Publisert

Nå bør du passe ekstra godt på sykkelen din.

Det advarer forsikringsselskapet If, som i en pressemelding skriver at august er den måneden i året hvor det blir stjålet flest sykler i Norge. Og det er dagene rundt skolestart som er den største tyveritoppen, viser Ifs egne tall.

– Perioden 19-26. august peker seg ut i tyveristatistikken vår. Dette er dager rett etter skole- og studiestart, og folk flest er tilbake til hverdagen etter en sommer hvor det kanskje har vært lite aktivitet på sykkelen, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonssjef i If, i pressemeldingen.

Tall fra If viser at antallet sykkeltyverier er nærmere 30 prosent lavere i juli enn i august.

Ifølge tall fra Finans Norge ble 14 689 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene i fjor, men If tror tallene er mye høyere fordi mange sykler med lav verdi ikke blir meldt stjålet til politiet eller forsikringsselskapene.

Dropp vaierlås

If mener det er to viktige ting du bør tenke på for å sikre sykkelen: en solid lås og god plassering.

Clementz sier at du bør være obs på at vaierlåser har svært liten motstandskraft mot verktøyene sykkeltyvene bruker. Det viser også en demonstrasjon forsikringsselskapet hadde i fjor, der de brøt opp 6 vaierlåser på 30 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer