Leie ski

Advarer mot skiutleie-felle

Nei, reiseforsikringen din dekker ikke skader eller tyveri av leide ski, sykkel - eller andre ting du leier på tur.

LEID UTSTYR? Har du leid utstyr, bør du passe ekstra godt på: Det er ikke dekket av reiseforsikringen din, og du må ha en egen utleieforsikring for å sikre deg mot potensiell kjemperegning dersom skiene skulle bli stjålet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
LEID UTSTYR? Har du leid utstyr, bør du passe ekstra godt på: Det er ikke dekket av reiseforsikringen din, og du må ha en egen utleieforsikring for å sikre deg mot potensiell kjemperegning dersom skiene skulle bli stjålet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Er du av dem som heller leier ski i skibakken, heller enn å ta investere i eget utstyr? Da bør du passe ekstra godt på:

- Hvert eneste år får vi en rekke henvendelser der folk tror at reiseforsikringen dekker utstyr vi leier på reisen, men det gjør den ikke. Derfor bør du tegne egen forsikring hos utleier, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring.

- Sjekk om det er forsikret på forhånd

- Reiseforsikring dekker dine personlige eiendeler, og dette inkluderer i hovedsak ikke ting du har leid, sier Gunhild Gjølstad, kommunikasjonsrådgiver i If, til Dinside.

Hun forteller at de henvendelsene de får om dette, stort sett dreier seg om innleid sportsutstyr, som skiutstyr og sykler.

- Her er det viktig å være klar over at man selv står som ansvarlig for leieforholdet. Ofte er det inkludert en forsikring i leiekontrakten dersom utstyret skulle bli stjålet eller skadet, men dette bør man undersøke på forhånd, råder Gjølstad.

Kan koste deg tusener

Ifølge Tryg ligger gjennomsnittsprisen på skiutstyr som blir stjålet eller forsvinner på oppunder 10.000 kroner - og det er snakk om skiutstyr for flere millioner kroner årlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer