Leie ski

Advarer mot skiutleie-felle

Nei, reiseforsikringen din dekker ikke skader eller tyveri av leide ski, sykkel - eller andre ting du leier på tur.

LEID UTSTYR? Har du leid utstyr, bør du passe ekstra godt på: Det er ikke dekket av reiseforsikringen din, og du må ha en egen utleieforsikring for å sikre deg mot potensiell kjemperegning dersom skiene skulle bli stjålet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
LEID UTSTYR? Har du leid utstyr, bør du passe ekstra godt på: Det er ikke dekket av reiseforsikringen din, og du må ha en egen utleieforsikring for å sikre deg mot potensiell kjemperegning dersom skiene skulle bli stjålet. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Er du av dem som heller leier ski i skibakken, heller enn å ta investere i eget utstyr? Da bør du passe ekstra godt på:

- Hvert eneste år får vi en rekke henvendelser der folk tror at reiseforsikringen dekker utstyr vi leier på reisen, men det gjør den ikke. Derfor bør du tegne egen forsikring hos utleier, sier Espen Opedal, leder i Tryg Forsikring.

- Sjekk om det er forsikret på forhånd

- Reiseforsikring dekker dine personlige eiendeler, og dette inkluderer i hovedsak ikke ting du har leid, sier Gunhild Gjølstad, kommunikasjonsrådgiver i If, til Dinside.

Hun forteller at de henvendelsene de får om dette, stort sett dreier seg om innleid sportsutstyr, som skiutstyr og sykler.

- Her er det viktig å være klar over at man selv står som ansvarlig for leieforholdet. Ofte er det inkludert en forsikring i leiekontrakten dersom utstyret skulle bli stjålet eller skadet, men dette bør man undersøke på forhånd, råder Gjølstad.

Kan koste deg tusener

Ifølge Tryg ligger gjennomsnittsprisen på skiutstyr som blir stjålet eller forsvinner på oppunder 10.000 kroner - og det er snakk om skiutstyr for flere millioner kroner årlig.

Leier du et par slalåmski med støvler, koster det rundt ti kroner ekstra per dag for å inkludere forsikring til leien. Regn også med en egenandel dersom du må bruke forsikringen om skiene blir stjålet eller skadd.

- De fleste store skianlegg med utleie tilbyr forsikring på utleid utstyr. Det kan spare deg for full erstatning til skiutleier hvis de blir stjålet eller skadet, sier Opedal.

Dekker utstyr du selv eier

Eier du utstyret selv, er dette dekket av reiseforsikringen dersom det skulle bli stjålet. Men pass på: Forsikringen dekker det ikke dersom du setter fra deg skiutstyret ubevoktet over lengre tid.

- Skiutstyr er ofte kostbart og lett omsettelig. Vi i Tryg Forsikring opplever stadig at både ski, jakker og sekker forsvinner for folk. Du bør i hvert fall ikke gå fra skiene dine ubevoktet i pausene. Da kan de bli et lett bytte for tyver, sier Opedal.

Dette bør du gjøre for å forsikre deg mot stjålne ski:

  • Lås fast skiene med en skilås når du ikke bruker dem.
  • Ikke ha skiutstyret stående ute om natta.
  • Ikke legg igjen noe i bilen. Særlig bilens takboks er en usikker oppbevaringsplass som er enkel å bryte opp.
  • Be noen passe på skiene eller lås dem fast når du går og spiser.
  • Ikke still opp skiene parvis. Del dem i stedet slik at den venstre skien står ett sted og den høyre står et annet.
  • Noter unike produksjonsnumre. De finnes på nyere skimodeller. Slik kan politiet lettere identifisere tyvgods.
  • Merk ski og snowboard. Tyvene unnviker merkede ski, de er mye vanskeligere å selge videre.
  • Oppbevar skiene på et sted med solid lås og sikring om natta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer