Advarer: - Ødeleggelser for 350 000

Forsikringsselskapet If advarer mot feilaktig strømsparing.

NEDTUR: Slik kan det se ut etter at frosten har ødelagt rør på et hyttebad. Foto: If
NEDTUR: Slik kan det se ut etter at frosten har ødelagt rør på et hyttebad. Foto: If Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding skriver forsikringsselskapet at de har mottatt mange skademeldinger om rørbrudd og frostskader de siste ukene. Hittil i vinter har If registrert over 50 frostskader etter brudd i vannrør.

- Det er omtrent dobbelt så mange som normalt på denne tida. Dyr energi og feilslåtte forsøk på strømsparing får nå sitt utslag i frostspreng i rør hjemme hos folk. I den største skaden hittil er det ødeleggelser for over 350 000 kroner, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Han kommer med følgende tips for julehelga:

- Husk at det bør være rundt ti plussgrader i alle rom der det går vannrør. Å slå av all oppvarming er nærmest som å be om vannkaos hjemme.

Ifølge forsikringsavtaleloven er du pliktig til å bidra til forebygging og begrensning av skader.

- For å unngå skader hjemme, er det viktig å tenke over at vann og kulde er en dårlig kombinasjon. Strømsparing er bra, men tenk over hvilke konsekvenser enkelte strømsparingstiltak kan få. Ikke slå av all varme på hytta uten å stenge vanninntaket samtidig. Husk tilstrekkelig varme på i alle rom med vannrør hjemme, sier Clementz videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer