Advarer om bading

– Kan skape farlige situasjoner.

VASSDRAG: Rask snøsmelting kan føre til store endringer i vannføringen, advarer Agder Energi. Her fra Faråni i Setesdalen. Foto: Agder Energi Vannkraft
VASSDRAG: Rask snøsmelting kan føre til store endringer i vannføringen, advarer Agder Energi. Her fra Faråni i Setesdalen. Foto: Agder Energi Vannkraft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommervarmen brer seg om landet og i helga er det er meldt temperaturer opp i mot 30 grader på Østlandet, og da er det mange som flokker til badestrender, tjern og vassdrag for å kjøle seg ned i varmen.

Varmen fører også til rask snøsmelting, og i vassdrag og sidevassdrag kan det føre til store endringer i vannføringen, advarer Agder Energi.

− Vi har de siste ukene sett at rask snøsmelting kan føre til store endringer i vannføringen i regulerte vassdrag og sidevassdrag. Det gjør at ellers tørrlagte strekninger kan bli strie elver svært fort. Den økte vannføringen kan komme brått på, og for folk som oppholder seg langs elvene kan det oppstå farlige situasjoner, sier Sverre Eikeland, Beredskapsleder i Agder Energi Vannkraft, i en pressemelding og legger til:

– Dette kan skape farlige situasjoner hvis folk oppholder seg i eller for nære elveleiet på slike steder.

Han advarer mot at det på disse strekningene alltid er fare for rask vannføring på grunn av drift av kraftstasjonene og påpeker at selv om de har merket utsatte strekninger med fareskilt, opplever de at det ikke alle som tar faren på alvor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer