Advarer om tørrsjampo: - Kan dø

Flere og flere unge mennesker inhalerer tørrsjampo for å ruse seg. Nå kommer en overlege med advarsel.

SLÅR ALARM: En rapport fra USA slår fast at tørrsjampo inneholder et stoff som kan føre til blodkreft. Video: Dagbladet TV / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ikke gjør det, du risikerer livet, sier Johanna Nordmark Grass til Aftonbladet.

Hun er overlege ved Giftinformasjonssentralen i Sverige, og refererer til trenden som har oppstått blant unge mennesker - nemlig å inhalere tørrsjampo for å bli ruset.

Den svenske avisa skriver at det er flere og flere svenske ungdommer som blir ruset ved å inhalere tørrsjampo, samt andre husholdningsprodukter som inneholder gass.

Kulturens hus i Luleå måtte gå så langt som å stenge toalettene, samt tilkalle ekstravakter slik at personalet slapp å løpe rundt for å jage folk vekk.

Torsdag ble to skolebarn kjørt til sykehus etter en hendelse ved en skole i Luleå, skriver Aftonbladet. Like etter sendte Giftinformasjonsentralen ut en advarsel, der det sto at gassen kan føre til hjertestans og i verste fall død.

- Du kan bli veldig dårlig. Det er farlig for hjertet og du kan dø første gang du prøver det, sier overlegen til den svenske avisa.

Hun forteller at de også har merket en økning i spørsmål som handler om tørrsjampo fra barn ned i ungdomsskolealder den siste tida.

Overlegen oppfordrer alle til å ta kontakt med 112 dersom en mistenker, eller oppdager at noen har inhalert tørrsjampo.

- Dette er noe man kan dø av, påpeker Nordmark Grass overfor Aftonbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer