Advarer reiselystne nordmenn

Etter noen tøffe år der flere har sagt opp reiseforsikringen, frykter forsikringsselskapene at mange nordmenn nå står uten avbestillingsdekning.

PÅMINNER: Pass på at du har alt i orden av forsikringer før reisen betales. Foto: Lise Åserud / NTB (FRB)
PÅMINNER: Pass på at du har alt i orden av forsikringer før reisen betales. Foto: Lise Åserud / NTB (FRB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter tre år med pandemi og krig viser skadestatistikken at reiseaktiviteten er på full fart oppover igjen, og er nær samme nivå som før pandemien.

Men gjennom de tøffe årene har mange sagt opp reiseforskringen sin. Nå frykter forsikringsselskap at nordmenn ikke har avbestillingsdekning inn mot påske- og sommerferien.

Antallet skader som meldes inn til If og Europeiske Reiseforsikring ligger omtrent på samme nivå som i 2019, ifølge forsikringsselskapet If.

- De fleste husker heldigvis å ha denne på plass før en reise finner sted. Men det ikke alle vet er at den også må være gyldig før reisen betales hvis den skal dekke en avbestilling, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

- Avbestillinger, eksempelvis som følge av sykdom eller skader, utgjør rundt 20 prosent av de totale utbetalingene våre innen reise, sier Handeland.

Kun tre uker inn i det nye året kunne charterselskapene melde om stor interesse fra reiseglade nordmenn.

Trafikken på nettsidene til Ving hadde nesten doblet seg i forhold til i fjor, og flere andre charterselskap meldte også om at antall bestillinger var skutt i været.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer