Tilbakekaller kjølebokser

Advarer: Støtfare

Skandinaviske kjølebokser blir kalt tilbake i hele Europa, på grunn av høy risiko for elektriske støt.

TILBAKEKALLES: Den danske kjøleboksen Outwell Deep Chill 29 blir kalt tilbake på grunn av alvorlig støtfare. Foto. Produsenten
TILBAKEKALLES: Den danske kjøleboksen Outwell Deep Chill 29 blir kalt tilbake på grunn av alvorlig støtfare. Foto. Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Den elektriske isolasjonen er ikke bra nok. Det er fare for å få elektrisk støt fra spenningsførende del, hvis interne ledning er skadet. I tillegg mangler produktet jordleder, som ikke samsvarer med lavspenningsdirektivet (EU 2014/35) og den europeiske standarden (EN 60335-1)».

Det melder den danske distributøren Oase Outdoors av kjøleboksen Outwell Deep Chill 29, som blant annet selges av nettbutikkene Outnorth og Atredo i Norge. Outwell er registrert som et skandinavisk selskap, mens de omtalte kjøleboksene er produsert i Kina.

Alvorlig fare

Outwell er en del av det danske morselskapet Oase Outdoors. Fokuset deres er hovedsakelig familietelt og tilhørende utstyr. De ønsker å bli gjenkjent for brukervennlighet og høy kvalitet. Ifølge egen tekst er produktene deres «kanskje ikke noe man drar med seg på fjellet, men heller mer til komfortabel og tradisjonell familie-camping».

Risikoen for støtfare fra kjøleboksen er stemplet som alvorlig («serious»). Kunder kan derfor levere produktet tilbake hvor de kjøpte det.

Outwell Deep Chill 29 er priset mellom 4000 og 5000 kroner på de nevnte nettbutikkene. Måldimensjonene er 74 cm (lengde), 36 cm (bredde) og 34,5 cm (høyde). Kjøleboksen rommer totalt 29 liter og veier 13,3 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer