Skadedyr i planter

Advarer: - Veldig ekkelt

Annika Middel (19) fikk seg en ubehagelig opplevelse da hun sjekket en av plantene sine. Nå vil hun advare andre.

SKADEDYR: Annika Middel fikk skadedyr med på kjøpet da hun kjøpte planter hos Plantasjen. Nå advarer hun andre. Foto: Privat
SKADEDYR: Annika Middel fikk skadedyr med på kjøpet da hun kjøpte planter hos Plantasjen. Nå advarer hun andre. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For knappe tre uker siden fant Annika Middel skadedyr på plantene sine. Først fant hun spinnmidd, ei uke seinere trips. Hun fortet seg å behandle plantene, og krysset fingrene.

- Jeg håper ingen andre planter er smittet, forteller hun til DinSide.

Annika mistenker at skadedyrene kommer fra blomsterbutikken.

- De har mest sannsynlig skylden, sier hun videre.

Bladene på den nye planten virket syke og visne. Med en nærmere titt så hun insekter som kravlet rundt. Trips på den ene, og spinnmidd på den andre. De to verste. I planteverden gir disse ordene frysninger.

- Veldig ekkelt!

Vanskelig å redde

Blomsterdekoratør Elin Johansen (42) sier plantene kan reddes, men at det kan bli vanskelig.

Spinnmidd er veldig vanskelig å behandle, da det sprer seg veldig fort. Er man uheldig og får spinnmidd kan man for eksempel bruke salmiakk eller rødsprit i vann, og vaske bladene. Men her er det viktig at man ikke overdriver, sier hun til DinSide.

Hun legger til at et blandeforhold på én til ti er mer enn nok.

- Det første og viktigste man gjør er å sette plantene som er smittet, i karantene. Har man først fått spinnmidd på én plante, blir andre planter smittet nesten like fort. Få planten vekk fra alt som står rundt. Det tar ikke lang tid før en liten hybel er infisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer