Vinterføre

Advarer

Flere butikker er utsolgt på både strøsand og strøsalt på Østlandet på grunn av de hyppige væromslagene. I Oslo har kommunen advart skolene.

ADVARSEL: Det er svært glatt på Østlandet ved inngangen til det nye året. I Oslo har kommunen sendt ut advarsel til skolene om at det ikke er nok sand til å strø skolegårdene. Foto: Marianne Løvland / NTB
ADVARSEL: Det er svært glatt på Østlandet ved inngangen til det nye året. I Oslo har kommunen sendt ut advarsel til skolene om at det ikke er nok sand til å strø skolegårdene. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert

I Oslo er det skolestart etter jul- og nyttårsfeiringen tirsdag, og kommunen har måttet sende ut en advarsel til skolene om at det ikke er nok sand igjen til å strø i skolegårdene, skriver Dagsavisen.

Glatt affære

- Det er riktig at det er mangel på strøsand. Vi har sendt ut beskjed til skolene i dag, sier mediekontakt Trond Borge Ottesen i Oslobygg KF, som har ansvaret for Oslo kommunes skolebygg.

Tirsdag er første skoledag for mange elever etter juleferien, og kan derfor bli en potensielt veldig glatt affære. Skolene er prisgitt hva enn de har igjen av strøsingel i strøkassene sine de nærmeste dagene.

Tomt

Også i sandkassene til kommunen begynner det å bli tomt.

- Det er ikke mulig å få tak i tørr strøgrus, så å fylle strøkonteinerne som står rundt omkring i byen lar seg ikke gjøre nå. Da bare fryser alt til, med fuktig grus, sier veisjef i Oslo kommune, Joakim Hjertum til TV 2.

Det glatte føret har også ført til at flere større butikker og kjeder har gått tomme for strøsand og strøsalt til folk som har behov for å få strødd foran husene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer