Kaloritelling

Aktivitetsklokker slaktes i svensk test

Svensk laboratorietest slakter kaloritellingene til populære aktivitetsarmbånd: - Du treffer bedre med en kvalifisert gjetning, uttaler ekspert.

- NEI, DETTE STEMMER IKKE: En svensk test av kaloritellingene til åtte aktivitetsarmbånd avslører at de ikke stemmer - og ekspert uttaler at du like gjerne kan foreta en kvalifisert gjetting, det er bedre. Vi har spurt produsentene hva de tenker om det elendige resultatet. Foto: Kristin Sørdal
- NEI, DETTE STEMMER IKKE: En svensk test av kaloritellingene til åtte aktivitetsarmbånd avslører at de ikke stemmer - og ekspert uttaler at du like gjerne kan foreta en kvalifisert gjetting, det er bedre. Vi har spurt produsentene hva de tenker om det elendige resultatet. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er svenske Testfakta som har testet åtte populære aktivitetsarmbånd. Testen er gjort delvis i samarbeid med Gymnastik och idrottshögskolan (GIH) i Göteborg og en forsker ved Karolinska institutet.

De har testet flere ting ved aktivitetsarmbåndene: Kaloriforbruk, hjertefrekvens og skritt. De har i tillegg vurdert brukervennlighet og funksjoner.

Konklusjonen er særdeles nedslående når det kommer til kaloriforbrenning: Ifølge den svenske testen er det ingen av armbåndene som greier å måle dette korrekt.

- De beste armbåndene i testen har en feilmargin på over 25 prosent i snitt og visse armbånd viser hele 50 prosents feil, skriver Testfakta.

De siterer også forsker Mikael Mattsson, ved Karolinska institutet, som har vurdert resultatene av de fysiske testene - som uttaler at dette er for mye feil og at man kommer nærmere sannheten med en kvalifisert gjetning.

Du kan lese hele testen her, hos Testfakta.se.

Den svenske testen inkluderer mange av de store merkene innenfor aktivitetsarmbånd og sportsklokker, som Polar, Garmin, Fitbit, Huawei og Samsung - i tillegg til noen billigere merker og Xiaomi, som nylig har kommet med flere spennende produkter som har fått god mottakelse på det norske markedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer