- Aldri opplevd før

I år er morellene ekstra store og søte, og sesongen er kort. Årets morellsesong er historisk god, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Opplysningskontoret for frukt og grønt melder om en historisk god morellsesong. Foto: Terje Pedersen / NTB
Opplysningskontoret for frukt og grønt melder om en historisk god morellsesong. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg har aldri opplevd så stort volum på moreller, sier Leif Øie. Han er fruktinspektør i Grøntprodusentenes Samarbeidsråd.

Opplysningskontoret for frukt og grønt melder nå om en historisk god morellsesong.

Det er ikke gitt at man går rundt og vet at vannmelonen er søt og god når man skal handle den på butikken. Heldigvis finnes det noen tegn som kan være til god hjelp i vannmelonjakten! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Øie opplyser at det i 2023 er forventet en avling på 695 tonn, noe som er mer enn vanlig. Siden 2013 har det vært høstet mellom 380 tonn og rett i overkant av 600 tonn.

- Tradisjonelt sett har det alltid vært mest moreller fra Lærdal, men nå er det altså i Telemark de høster de største volumene, forteller han.

Dette bekreftes av morellprodusent Trond Bergskås fra Telemark.

- Sesongen starter rundt 17. juli, jeg regner med jeg kan høste til 7. eller 8. august. Det kommer mye moreller i år, og de er ekstra store og søte på grunn av den gode varmen vi hadde i juni, sier Bergskås.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer