Fidget spinner - årets store hit

Alt du lurte på om fidget spinners

Sjeldent populært leketøy.

LIKE A RECORD, BABY: Det skal godt gjøres å ha et barn i hus som hverken har eller ønsker seg en fidget spinner. Foto: Athena Picture/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
LIKE A RECORD, BABY: Det skal godt gjøres å ha et barn i hus som hverken har eller ønsker seg en fidget spinner. Foto: Athena Picture/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Såkalte «fidget spinners» har tatt verden med storm de siste månedene og selges i bøtter og spann også her i Norge.

Ja, så populære er spinnerne, at de står for hele 18 av de 20 mest populære leketøysartiklene hos Amazon.com.

Men hva er egentlig en fidget spinner? Hva skiller en dyr spinner fra en billig en? Hvor får du kjøpt dem, og hvordan bruker du dem? Det og mye mer skal vi prøve å svare på i denne artikkelen.

Hva betyr fidget spinner?

Fidget er et engelsk ord de færreste av oss har i sitt vokabular, men verbet to fidget kan oversettes med å være rastløs. Typisk i form av små bevegelser av armer eller ben. Eller «mark i rompa» som min farmor kalte det.

Og en spinner er altså noe som snurrer rundt.

Mange mener at slike spinnere vil være fordelaktig for folk med konstrentasjonsvansker, ADHD, autisme, stress, angst og andre psykiske utfordringer, men her er ekspertenes meninger delte.

En ting er i hvert fall sikkert – dette brukes for alt det er verdt i markedsføringen av produktene.

Hva er en fidget spinner?

En fidget spinner er altså et slags leketøy som snurrer rundt. I midten har den et sirkulært kulelager, som gjerne er dekket med et lokk både over og under. Det er på disse lokkene du holder to av fingrene; gjerne tommel og peke- eller langfinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer