Felleski

Alt du må vite om felleski

Ny og uerfaren med felleski? Her er alt du bør vite om de nye smørefrie skiene.

FELLESKI ER POPULÆRT: Det er stadig flere som får øynene opp for felleski. Felleski har en fell under, derav navnet. Denne fellen gjør at du slipper unna temperaturanalyser, skismurning og omsmøring i løypa. Men det er også noen viktige ting du bør vite om bruk og vedlikehold av felleski. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FELLESKI ER POPULÆRT: Det er stadig flere som får øynene opp for felleski. Felleski har en fell under, derav navnet. Denne fellen gjør at du slipper unna temperaturanalyser, skismurning og omsmøring i løypa. Men det er også noen viktige ting du bør vite om bruk og vedlikehold av felleski. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Felleski blir stadig mer populært. Men vet du egentlig hva det er, hvordan du får mest ut av felleskiene og hva du absolutt ikke må gjøre med fellen?

Her er fem ting du bør vite om felleski:

#1: Smørefritt, men må likevel glides

Det som er så bra med felleski, er at du kan glemme (nesten) alt du vet om skismurning, temperaturer og omsmøring midtveis i turen.

Fellen under felleskiene erstatter nemlig festesmurningen du ellers ville påført i festesonen under skiene.

Men: For optimalt utbytte av felleskiene så må de fremdeles glides i glisonen under skiene. Og dette er i samme område som du ellers ville (eller burde) påføre gliding på vanlige ski.

#2: Rens og impregnering

Selv om felleskiene ikke skal smøres så må de fremdeles renses og impregneres for å opprettholde egenskapene sine.

Impregneringen gjør at det ikke fester seg så mye skitt i fellen. Og selv om du ikke må rense og impregnere etter hver tur, må du fram med rens før du legger på ny impregnering, og i alle fall innimellom.

Pass på at du bruker rens som er spesielt beregnet for felleski. Vanlig skirens for andre typer ski vil være for sterk kost – og fellen kan løsne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer